Događaji

Svečana sjednica Općine

Sv. Filip i Jakov: Dodijeljena općinska priznanja i nagrada za životno djelo

Sv. Filip i Jakov: Dodijeljena općinska priznanja i nagrada za životno djelo

Općinska priznanja i Nagradu za životno djelo Dana Općine Sv. Filip i Jakov dobitnicima su uručili predsjednik Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov Igor Pedisić i načelnik Zoran Pelicarić

Pred brojnim gostima iz Hrvatske i inozemstva, načelnik općine Zoran Pelicarić istaknuo je aktualne projekte i aktivnosti. Izdvojio je milijunsko ulaganje u suradnji s Komunalcem projekt Aglomeracija Biograd na Moru-Pašman-Tkon u okviru kojeg će do 2022. godine Općina Sv. Filip i Jakov imati ulog u vrijednosti od 180 milijuna kuna. Tom prilikom istaknuo je investiciju Županijske lučke uprave Zadar i sanaciju lukobrana u Turnju u vrijednosti 3 milijuna kuna, te pripremu natječaja za luku Sv. Filip i Jakov u suradnji sa Županijskom upravom za ceste.

Gostima su se prigodno obratili dožupan zadarske županije Šime Mršić i saborski zastupnik Davor Lončar.

Zapovjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Filip i Jakov Jošku Majici uručen je Zlatni grb, glazbenoj skupini Jeremiah’s Srebrni grb, sportašu Denisu Galešiću Brončani grb, a općinska priznanja svećeniku don Tomislavu Dubinku, učeniku sedmog razreda Leonardu Santiniju, sportašu državnom prvaku u bacanju vortexa, Duji Juriću te ugostitelju Anti Barčiću. U ime nagrađenih zahvalio se zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Filip i Jakov Joško Majica.

Posthumno, nagrada za životno djelo je dodijeljena utemeljitelju Poljoprivredne zadruge Nova Zora i bivšem saborskom zastupniku Mili Majici. Nagradu je preuzeo njegov sin Vlado Majica

Državnu himnu izvela je zadarska sopranistica Nela Šarić, a u glazbenom dijelu programa nastupio je tenor Marko Škugor koji je, sve nazočne oduševio pjesmom i podigao na noge. Cijela dvorana pjevala je „Nije u šoldima sve“, „Srce južnjačko“, „Kad mi dođeš ti“ i „Croatijo, iz duše te ljubim“.

Nakon svečane sjednice, predsjednik Vijeća Igor Pedisić i direktor Komunalca Marin Colić svečano su otkrili spomen-ploču posvećenu Mili Majici, utemeljitelju Poljoprivredne zadruge Nova zora i saborskom zastupniku u tri mandata. Biranim riječima svima se obratio općinski načelnik Zoran Pelicarić, a u ime obitelji, Vlado Majica prilikom otkrivanja spomen ploče istaknuo je kako je njihov otac imao dva braka: jedan s Novom zorom, drugi sa svojom obitelji. Zahvalio se svima koji su na ovaj način odali priznanje njegovom ocu.

Spomen-ploču izradio je zadarski akademski kipar Igor Maštruko.


Reci što misliš!