Događaji

prijavila ga policija

Zadarski iznajmljivač zbog homofobnog bi ispada mogao u zatvor?

Zadarski iznajmljivač zbog homofobnog bi ispada mogao u zatvor?
Boris Kačan

Preko portala za iznajmljivanje gost je zatražio rezervaciju, tražeći sobu s bračnim krevetom za sebe i supruga. Iznajmljivač je odbio primiti rezervaciju otvoreno rekavši da ne prima gejeve

Povreda ravnopravnosti, to je članak kaznenog zakona prema kojemu je u Zadru u četvrtak prijavljen iznajmljivač koji je odbio ugostiti gej par iz Brazila. Prijavila ga je zadarska  policija, a ako ga u sudskom procesu proglase krivim, mogao bi u zatvor do tri godine!

Brazilski par htio je posjetiti Hrvatsku te ljetovati u Zadru ovog rujna. Preko portala za iznajmljivanje gost je zatražio rezervaciju, tražeći sobu s bračnim krevetom za sebe i supruga. Iznajmljivač je odbio primiti rezervaciju otvoreno rekavši da ne prima gejeve. 

Turisti su se požalili iznajmljivačkom portalu pa je iznajmljivaču otkazana suradnja, a nakon toga policija je krenula u kriminalističko istraživanje koje je završilo podnošenjem kaznene prijave državnom odvjetništvu. 

 "Mislim da je iznajmljivač "kažnjen" odmah nakon što su mu glavne platforme za prodaju smještajnih kapaciteta ugasile njegove profile. Pitanje je kako će sad doći do gostiju, uz osudu takvog ponašanja od strane dijela javnosti kojoj smo svjedočili. Smatram da se ljudi koji diskriminiraju, što je sad potvrdila i policijska kriminalistička istraga, ne bi trebali baviti ovim poslom jer domaćin i homofob nikako ne idu zajedno", rekla je Danijela Čavlović, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori za 24 sata


Reci što misliš!