Događaji

vremenska prognoza

Vruće uz temperature između 31 i 34 °C

Vruće uz temperature između 31 i 34 °C
Bojan Bogdanić

Nakon pretežno sunčane i u mnogim krajevima vruće subote, uz samo poneki poslijepodnevni pljusak - i u nedjelju će biti obilje sunca i iznadprosječne topline

Na srednjem Jadranu pretežno sunčano, a u unutrašnjosti Dalmacije uz umjeren razvoj oblaka mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina. Nakon jutarnje slabe do umjerene bure, vjetar će okrenuti na zapadni i sjeverozapadni. Bit će vruće uz temperaturu između 31 i 34 °C, a osvježenje će se moći potražiti u moru čija je temperatura od 23 do 26 °C.

Podjednako toplo more bit će i na jugu Jadrana, gdje će najviša temperatura zraka biti oko 32 °C. Prevladavat će sunčano, a poneki pljusak moguć je uglavnom u dolini Neretve i u Konavlima. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Biometeorološke prilike u cijeloj će zemlji biti povoljne pa se ne očekuju poteškoće ni kod ljudi osjetljivih na vrijeme ni kod kroničnih bolesnika. Uz vrijeme pogodno za boravak na otvorenom skreće se pozornost na zaštitu od jakog UV zračenja.


Reci što misliš!