Događaji

info kantun

Zadarska nadbiskupija obilježava blagdan Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja i Katehetski dan

Zadarska nadbiskupija obilježava blagdan Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja i Katehetski dan

42. Katehetski dan Zadarske nadbiskupije održava se u subotu 1. rujna u pastoralnom centru župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru s početkom u 9,30 sati.

Blagdan Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u srijedu 29. kolovoza svečano se slavi u župi Prikazanja BDM u Medviđi gdje se nalazi crkva sv. Ivana Krstitelja iz 13./14. st. koja je bila nekadašnja župna crkva Medviđe, a sada je zaštićeni spomenik kulture RH.

Svečano misno slavlje za vanjskim oltarom ispred župne crkve Prikazanja BDM u Medviđi s početkom u 12,00 sati predvodi gospićko-senjski biskup Mile Bogović. Slavlje koje narod naziva 'Ivan Usik' započinje svečanom procesijom s kipom sv. Ivana u 11,45 sati od crkve sv. Ivana Krstitelja do župne crkve. U toj misi sudjeluju i mnogi Medviđari raseljeni diljem Hrvatske i svijeta koji samo zbog proslave tog blagdana dođu u svoj rodni kraj.  

42. Katehetski dan Zadarske nadbiskupije održava se u subotu 1. rujna u pastoralnom centru župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru s početkom u 9,30 sati.

Susret okuplja svećenike, redovništvo, bogoslove, vjeroučitelje i župne katehete Zadarske nadbiskupije a započinje molitvom Srednjeg časa i nagovorom zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića.

U 10 sati prigodnu tematsku riječ upućuju nadbiskup Puljić i mr. don Gašpar Dodić, predstojnik Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije.

Od 10,15 sati predavanje o temi 'Brak i obitelj u ozračju etičkog relativizma' održat će dr. don Jerolim Lenkić, a od 11,30 sati predavanje „Eklezijalno - pastoralni karakter proslave Branimirove godine: Nin 879. - 2018.“ održat će mr. don Dario Tičić.

Na susretu će se održati i rasprava, rad u skupinama sudionika i izvješća o radu u skupinama.


Reci što misliš!