Događaji

ljetna škola

Studenti će predstaviti svoje ideje za razvoj Zadra i otoka

Studenti će predstaviti svoje ideje za razvoj Zadra i otoka

Studenti će predstaviti svoje ideje za razvoj Zadra i zadarskog arhipelaga. Ove godine odabrani primjeri otočnih zajednica na kojima studenti rade su: Kali, Molat i Sali.

Predstavljanje studentskih radova u okviru Interdisciplinarne ljetne škole – Zadar 2020 u suradnji Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, uz podršku Društva arhitekata Zadra, će se održati u četvrtak 30. kolovoza 2018. godine od 11 do 13 sati u prostorima Code Huba, Studentski dom Sveučilišta u Zadru, Franje Tuđmana 24d (Novi kampus).

Ovogodišnja ljetna škola nosi se s jednim od najvećih izazova naše zemlje, a to je izoliranost i usporeni razvoj otoka i njihovo zaostajanje u ekonomskom i društvenom smislu, bez obzira na sve komparativne prednosti kojima oni raspolažu.

Interdisciplinarni timovi studenata će predložiti projekte različitih mjerila i tema koji bi pridonijeli održivom razvoju otoka i poboljšanju kvalitete života na njima kako lokalne zajednice tako i posjetitelja.

Ove godine odabrani primjeri otočnih zajednica na kojima studenti rade su: Kali, Molat i Sali.


Reci što misliš!