Događaji

od 6. do 8. rujna

Na zadarskoj rivi započinje trodnevna fešta od piva uz vrhunski zabavni program

Na zadarskoj rivi započinje trodnevna fešta od piva uz vrhunski zabavni program
Iva Perinčić

Od danas do subote na zadarskoj rivi održat će se fešta od piva i odlične zabave, četvrti Zadar Craft Beer Festival.

Na jednom mjestu moći će se kušati preko 60 vrsta zanatskih piva od više od 15 domaćih mikro pivovara.

Bogatstvo ovakvog festivala je mogućnost upoznavanja vlasnika mikro pivovare i kuhara pivara te iz prve ruke naučiti nešto o proizvodnji i kuhanju piva.

Posebnost ovogodišnjeg festivala je sudjelovanje dvije zadarske micro pivovare; Brlog zadružne pivovare i Pivovare Donat.

Cilj Zadar Craft Beer Festivala je promocija malih domaćih pivovara te upoznavanje lokalnih ugostitelja, građana i posjetitelja Grada Zadra s kvalitetom zanatskog piva.

Hrvatska trenutno živi Craft Beer Revoluciju, revoluciju u kojoj je do sada rođeno više od 40 mikro pivovara. Svaka mala domaća pivovara osnovana je idejom zaljubljenika u pivo koji su od hobija i homebrewinga došli do otvaranja vlastite pivovare i kuhanja piva po njihovom guštu i receptu.

Od iznimne je važnosti podržati male hrvatske obrtnike kao što su mikro pivovare. One s jedne strane stvaraju dodanu vrijednost hrvatskom gospodarstvu generirajući nova radna mjesta te promoviraju samozapošljavanje.

S druge strane, zanatsko pivo je proizvod dodane vrijednosti koji obogaćuje hrvatsku gastro i turističku ponudu čineći našu zemlju atraktivnijom destinacijom i domaćim i stranim posjetiteljima.

Zadar Craft Beer Festival daruje posjetiteljima i besplatne koncerte:

06.09. - Vojko Vrućina
07.09. - Sexymotherfuckers / Fish Factory
08.09. - Detour

06.- 08.09. - Raw Syndicate Booking DJ CREW

Posjetitelji festivala nakon kušanja zanatskih piva moći će se okrijepiti domaćim jelima u gastro kutku. Upad se ne naplaćuje!


Reci što misliš!