Događaji

hotel kolovare

Najeminentniji svjetski i hrvatski stručnjaci u neurologiji okupljaju se u Zadru

Najeminentniji svjetski i hrvatski stručnjaci u neurologiji okupljaju se u Zadru
Dino Stanin/PIXSELL

I ove godine, Odjel Neurologije OB Zadar u suradnji s Katedrom i Klinikom za Neurologiju KBC Zagreb, prihvatio je biti domaćin i organizator skupa, na kojem će svoja znanja i iskustva iznijeti najeminentniji svjetski i hrvatski stručnjaci

Od 20. do 22. rujna ove godine u Zadru u Hotelu Kolovare (Bože Peričića 14; „ Dvorana Kolovare “), otvara se 10. tečaj trajne edukacije o dijagnostici i liječenju cerebrovaskularnih bolesti.

Napredak terapijskih i dijagnostičkih metoda u liječenju moždanih udara tijekom zadnjih desetak godina učinio je ovo područje neurologije izuzetno dinamičnim. Brza primjena terapije, precizno određivanje uzroka moždanog udara te fokusirana prevencija orijentirana na bolesnike s povišenim rizikom mijenjaju tradicionalna shvaćanja o moždanom udaru kao neizlječivoj bolesti.

I ove godine, Odjel Neurologije OB Zadar u suradnji s Katedrom i Klinikom za Neurologiju KBC Zagreb, prihvatio je biti domaćin i organizator skupa, na kojem će svoja znanja i iskustva iznijeti najeminentniji svjetski i hrvatski stručnjaci iz tog područja, a uz neurologe biti će prisutni endovaskularni kirurzi, radiolozi te kardiolozi.
Naš dugogodišnj angažman kvalitetu i razinu ovoga skupa prepoznala je ove godine i EAN (European Academy of Neurology) koji su uz ESO (European Stroke Organisation) i ESNCH (European Society of Neurosonology and Cerebral Hemodynamics) ovogodišnji pokrovitelji.

Svečano otvorenje zakazano je za sutra, četvrtak, 20. rujna 2018. s početkom u 14 sati.


Reci što misliš!