Događaji

erasmus +

Osnovna škola Petra Preradovića: Njihov je modul - obrazovanje za mir

Osnovna škola Petra Preradovića: Njihov je modul - obrazovanje za mir

Osnovna škola Petra Preradovića predstavila je danas u Kneževoj palači rezultate dvogodišnjeg međunarodnog projekta "The New Educations In Promoting Transversal Skills" iz programa Erasmus +, u kojem je sudjelovalo još osam europskih obrazovnih ustanova.

Cilj projekta bio je stjecanje znanja vezanih uz "nova obrazovanja" kao što su obrazovanje za okoliš, demokraciju, masovne medije i drugo , a Europska unija Projekt je financirala s oko 220 tisuća eura. 

Projekt se odvijao kroz 9 modula. Svaki partner osmislio je jedno područje novih obrazovanja, tj. jedan modul i njegove radionice, a zadaća Preradovićevaca bilo je Obrazovanje za mir . Anita Šimac, koordinatorica projekta, nada se kako su stekli vještine i kompetencije koje će im pomoći kroz cijeli život:

''Cilj nam je bio obrazovati tu našu djecu da porade na svojem samopouzdanju, komunikacijske vještine, tolerancija, oslobađanje predrasuda…15 radionica kroz 15 tjedana, zaista smo puno s djecom radili. Projekt je puno značio i učiteljima koji su se stručno usavršavali'', kazala je uz ostalo ravnateljica škole Stanka Pera Martinac:

''Partneri su nam u 6 država i zapravo 9 institucija, to su bile prilike za suradnju, za izmjenu mišljenja…''

Rezultati su u konačnici uvršteni u digitalni metodički priručnik novih obrazovanja za učitelje i stručne suradnike, a objavljen je i dodatak priručniku kao podloga za primjenu novoobrazovnog pristupa.

HRT/Radio Zadar


Reci što misliš!