Događaji

Povodom proslave Dana policije

Dani otvorenih vrata - posjet predškolaca PU zadarskoj

Dani otvorenih vrata - posjet predškolaca PU zadarskoj
PU Zadarska

Povodom proslave Dana policije Policijska uprava zadarska je u vremenu od 18. do 21. rujna 2018. godine organizirala Dane otvorenih vrata za djecu predškolske dobi.

Prostorije Policijske uprave u sjedištu i Policijske postaje Benkovac i Obrovac posjetilo je mnogo mališana, a planiraju se i  posjeti djece policijskim postajama u Biogradu, Gračacu i Pagu.

Mališani iz zadarskih vrtića,  u sjedištu PU zadarske upoznali su se s radom Operativno-komunikacijskog centra policije, radom kriminalističkih tehničara, prometnom i interventnom policijom i radom policijskih službenika za prevenciju Ureda načelnika

Djeca predškolske dobi educirana su o pravilima ponašanja u cestovnom prometu, a  imali su i priliku slikati se na policijskom motociklu te se upoznati s radom Interventne jedinice policije, upoznati njihove prostorije za vježbanje i opremu za rad.

Mališani i odgajatelji su upoznati i sa  aktivnostima  predviđenim preventivnom kampanjom Manje oružja, manje tragedija koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova. Djeca su upozorena na  opasnosti koje prijete od njima nepoznatih predmeta odnosno od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava ostavljenih u prirodi.  Također ih se podučilo osnovnim pravilima ponašanja u slučaju pronalaska nepoznatih i sumnjivih predmeta.

Djeca iz DV „Obrovac“ tijekom posjeta PP Obrovac ostvarili su neposredan susret s kontakt policajcima i policijskim službenicima za prevenciju cestovnog prometa, te im je prezentiran rad policije kroz razgledavanje tehničke policijske opreme i sredstava za rad, policijskog motocikla, interventnog vozila policije i policijskih prostorija.

Policijski službenici PP Obrovac obišli su i djecu u DV Starigrad koje su upoznali s policijskom opremom  i službenim  vozilima, te su odgovarali na njihova mnogobrojna pitanja. 

Veliki odaziv i zainteresiranost djece za rad policije dodatna je motivacija da vrata Policijske uprave zadarske budu uvijek otvorena za naše mališane.


Reci što misliš!