Događaji

preko 40 posto proračuna

Grad Pag najviše u Hrvatskoj daje za obrazovanje

Grad Pag najviše u Hrvatskoj daje za obrazovanje

Prema istraživanju portala gradonačelnik.hr, a koje se temelji na izvješću Ministarstva financija, Grad Pag je jedini u Hrvatskoj za obrazovanje izdvojio preko 40 posto proračuna.

Čak 100 gradova je za obrazovanje izdvojilo manje od deset posto proračuna. Više od 30 posto izdvojila su samo dva grada, Vrbovec i Pag, s tim da je Pag izdvojio čak 44,01 posto proračuna. Visoko izdvajanje za obrazovanje postavilo je Grad Pag na drugo mjesto top deset gradova s najvećim ulaganjem u obrazovanje, te prvo mjesto kada se gleda ulaganje po glavi stanovnika. 

U Gradu Pagu prosječno izdvajanje za obrazovanje po stanovniku iznosi 2.011 kuna. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić navodi kako Grad Pag planira zadržati, a sukladno mogućnostima, i podignuti razinu izdvajanja za obrazovanje.

"Cilj je podizanja kvalitete života na otoku i smanjivanje nezaposlenosti i smatramo kako je nužno sustavno provođenje mjera poticanja obrazovanja i cjeloživotnog učenja naših građana," rekao je gradonačelnik Fabijanić za Radio Pag.


Reci što misliš!