Događaji

vremenska prognoza

Pretežno sunčano, uz slabo do umjereno jugo i temperature do 28 stupnjeva

Pretežno sunčano, uz slabo do umjereno jugo i temperature do 28 stupnjeva
Bojan Bogdanić

U Dalmaciji će i prvog dana kalendarske jeseni prevladavati sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće, a u krajevima gdje je u subotu bilo oblačnije i svježije - u nedjelju će se barem djelomice razvedriti te uz jugo i jugozapadnjak, zatopliti

Umjerenog do jakog jugozapadnjaka u drugom će dijelu dana biti i u gorskim predjelima, a na sjevernom Jadranu će nakon još mjestimice jake bure danju zapuhati većinom umjereno jugo. More ponegdje umjereno valovito. Bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku iz koje mjestimice može pasti malo kiše. Temperatura većinom od 10 °C ujutro u gorju do 26 °C poslijepodne na moru.

Na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, uz slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak te većinom malo valovito more. A temperatura podjednaka subotnjoj - poslijepodne oko 28 °C, a ujutro na obali oko 21 °C.

Bez znatnije promjene u odnosu na subotu bit će i na jugu Hrvatske - sunčano, uz većinom slab vjetar i mirno more. Temperatura poslijepodne i do 29 °C, a ujutro do 22 °C.

U prvom dijelu dana će biometeorološke prilike biti povoljnije nego prethodnog dana u većem dijelu Hrvatske. No, meteoropati i kronični bolesnici će tek kratkotrajno osjetiti poboljšanje svojeg stanja uzrokovano vremenom jer će, kao najosjetljivije skupine, već u drugom dijelu dana početi osjećati novo nadolazeće pogoršavanje biometeoroloških prilika i svojeg stanja.


Reci što misliš!