Događaji

župan u osijeku

Investicijski potencijali Hrvatske: Longin predstavio projekte u Zadarskoj županiji

Investicijski potencijali Hrvatske: Longin predstavio projekte u Zadarskoj županiji

Gospodarski potencijali Zadarske županije predstavljeni su na stručnoj konferenciji "Investicijski potencijali Hrvatske" koja je proteklog vikenda održana u Osijeku, u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade Konrad Adenauer.



Na stručnoj konferenciji koja je okupila župane, gradonačelnike i načelnike iz redova HDZ-a, zadarski župan Božidar Longin je u svojoj prezentaciji govorio o ključnim infrastrukturnim projektima u Zadarskoj županiji, s naglaskom na dva kapitalna projekta koji su završeni tijekom ove godine – Novu luku Gaženica i Polikliniku Opće bolnice Zadar. 

- Zadarska županija vodeća je u Hrvatskoj po investicijama u obnovljive izvore energije što zahvaljujemo, između ostalog, pravodobnoj izradi Atlasa vjetra i Atlasa dozračene sunčeve energije, koje je naručila Zadarska županija. Za sada je u našoj županiji uloženo više od 150 milijuna eura u vjetroelektrane i solarnu energiju - istaknuo je Longin. 

Zadarska županija ima izuzetno kvalitetnu cestovnu i pomorsku infrastrukturu, a veliki potencijal je u modernizaciji željeznice, prvenstveno s ciljem razvoja teretnog prometa te u proširenju kapaciteta Zračne luke Zadar.

- Uz brojne projekte koji su u pripremi u našim poslovnim zonama, veliki potencijal za investicije na prostoru Zadarske županije leži i u aktiviranju neiskorištene državne imovine, u prvom redu za turističke projekte - naglasio je Longin na panelu na kojem su sudjelovali ministar gospodarstva Darko Horvat, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te zastupnik u njemačkom Bundestagu Klaus Peter Willsch.

U raspravi je istaknuto kako najviše potencijala i perspektive za ulaganje u RH imaju industrija, energetika, infrastruktura, turizam te poljoprivreda, prehrambena industrija, šumarstvo i ribarstvo.

Na konferenciji su se prisutnima obratili predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković te predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.
 


Reci što misliš!

 Izdvojeno