Događaji

potvrdio ministar

Zadarska Prva policijska postaja s Poluotoka seli na Voštarnicu

Zadarska Prva policijska postaja s Poluotoka seli na Voštarnicu
Duško Jaramaz/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Zadru je potpisao ugovor kojim se potvrđuje preseljenje zadarske policije s Poluotoka u nove prostorije na Voštarnici.

Sporazum o sufinanciranju uređivanja poslovnog prostora u Zadru - objekta pored Trgovačkog suda u Ulici Stjepana Radića koji će koristiti policija potpisao je danas i gradonačelnik Branko Dukić. Tako će Prva policijska postaja preseliti iz prostora u staroj gradskoj jezgri koji će u potpunosti biti namijenjen sudu.

Vrijednost radova procjenjena je na oko 6 milijuna kuna.

U kompleksu bivše vojarne Stjepan Radić nalaze se prazni prostori dodijeljeni MUP-u 2002. godine. S obzirom na činjenicu da je 1. policijska postaja PU zadarske smještena u zgradi Županijskog i Općinskog suda, a zbog čega su sudovi u deficitu poslovnog prostora, postignut je dogovor o preseljenju 1. policijske postaje u zgrade bivše vojarne.

Zadarska županija i Grad Zadar pružaju potporu spomenutom preseljenju te su preuzeli obvezu financijske pomoći uređenju novog sjedišta 1. policijske postaje. Imajući u vidu značaj rada PU zadarske za sigurnost svih građana Zadarske županije te podizanje kvalitete rada sudova, što izravno utječe na kvalitetu pružanja usluga žiteljima Zadarske županije, Zadarska županija će izdvojiti iznos od 6 milijuna kuna, i to u dva jednaka obroka kroz dvije proračunske godine.


Reci što misliš!