Događaji

uzbudljiv dan za školarce

Pokazno-terenska vježba i simulacija požara u Osnovnoj školi Pakoštane

Pokazno-terenska vježba i simulacija požara u Osnovnoj školi Pakoštane
Davor Strenja

U srijedu 26. rujna u Osnovnoj školi Pakoštane održat će se pokazno-terenske vježbe sustava civilne zaštite kojima će se simulirati slučaj požara u školi.

Cilj vježbe je uvježbavanje, provjeravanje i podizanje opće razine spremnosti, u slučaju požara na svim razinama djelovanja (spašavanje, pomoć unesrećenim, evakuacija, zbrinjavanje, gašenje požara), te uspostavu zapovjednog lanca i komunikacijskih aktivnosti.

Program vježbe:

11:15 Domar škole oglašavanjem školskog zvona upozorava djelatnike i učenike na provedbu mjere žurne evakuacije koja se provodi prema unutarnjem planu evakuacije i spašavanja.

11:21 Domar poziva ŽC 112 i prijavljuje događaj

11:25 do kraja vježbe, aktivnosti MUP-a

11:25 do kraja vježbe, aktivnosti dva DVD-a s područja Općine Pakoštane, spašavanje unesrećenih, izvlačenje iz zgrade i gašenje požara unutar i van zgrade.

11:30 do kraja vježbe, aktivnosti ZHMP

11:30 do kraja vježbe, Hrvatski crveni križ podiže šator i provodi mjere zbrinjavanja i psihološke pomoći. Stožer CZ provodi koordinativne aktivnosti (11:30-do kraja vježbe) u zgradi Općine, koordinirajući aktivnosti prema potrebama koordinatora na terenu. Koordinator na terenu je predstavnik DVD-a Pakoštane-Vrgada-Vrana.

11:45 zapovjednik DVD-a Pakoštane-Vrgada-Vrana javlja u ŽC 112 stanje na terenu-požar je ugašen. Informaciju ŽC 112 prenosi svim sudionicima.

12:00 Domar škole školskim zvonom označava kraj opasnosti što ujedno omogućava povratak u školu i kraj vježbe.


Reci što misliš!