Događaji

hvalevrijedna akcija

Organizirana edukacijska radionica za učenike Medicinske škole Ante Kuzmanić iz Zadra

Organizirana edukacijska radionica za učenike Medicinske škole Ante Kuzmanić iz Zadra

ILIRIJA d.d., turistička kompanija iz Biograda na Moru, danas je u Marini Kornati provela edukacijski projekt pod nazivom „Biootpad“ za učenike Medicinske škole „Ante Kuzmanić“ iz Zadra, a sve s ciljem razvijanja znanja o vrstama biootpada i kompostiranju.

Melani Sigler Zekanović, voditeljica Zaštite okoliša i hortikulture Ilirije d.d., projekt je održala u Marini Kornati, jednoj od tri najveće luke nautičkog turizma na Hrvatskoj, koja posluje u sastavu Ilirije d.d. U projektu ispred Medicinske škole sudjelovala je prof. Jelena Kevrić sa 24 učenika završnih razreda škole smjera medecinske sestre i tehničara opće njege.

Ilirija d.d., kao društveno odgovorni poslovni sustav svjestan je da svojim poslovnim aktivnostima utječe na okoliš, stoga je očuvanje okoliša, očuvanje bioraznolikosti, onemogućavanje zagađivanja odnosno svođenje istog na najmanju moguću mjeru i smanjenje štetnih utjecaja na okoliš naša obveza obzirom da bez očuvanog okoliša, kao temeljnog resursa hrvatskog turizma, nema niti opostojnosti hrvatskog turizma.

a490858a6e2d2488f888b9b386b4c432.jpg?v=2Projekt „Biootpad“ završen je održavanjem kratkog ekokviza gdje su učenici odgovarali na pitanja o biootpadu, istog razvrstavali i ubacivali u prikladne spremnike. Na kraju radnog dijela organiziran je obilazak Marine Kornati.

 

 


Reci što misliš!