Događaji

požar u orebiću

Dodatnih 50 vojnika u ranim jutarnjim satima stiže na Pelješac

Dodatnih 50 vojnika u ranim jutarnjim satima stiže na Pelješac
HRZ/Marko Filipović-Grčić

Pripadnicima kopnenih snaga koji će cijelu noć biti angažirani na požarištu na Pelješcu pridružit će se dodatna 52 vojnika i sedam vozila

Pedeset pripadnika kopnenih Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH sa šest vozila cijelu će noć biti angažirani na požarištu na području Orebića-Mokalo-Podstup na poluotoku Pelješac u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a u ranim jutarnjim satima, u srijedu, 26. rujna 2018., pridružit će im se i dodatna 52 pripadnika kopnenih snaga iz vojarne "126. brigade HV-a" u Sinju sa sedam motornih vozila.

Zbog požara koji su zahvatili Pelješac, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević hitno je sazvao sastanak županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije koji će se održati sutra, u srijedu, 26. rujna 2018. u 8.00 sati u Orebiću, u Općini Orebić, Obala pomoraca 24. 

Na sastanku će se dogovoriti daljnji koraci.

Podsjetimo, tijekom današnjeg dana 50 pripadnika PP NOS-a Hrvatske kopnene vojske prevezeno je s dva helikoptera MI-8 MTV-1 na požarište Orebić, dok je pet kamiona s opremom i vozilom veze na isto požarište upućeno desantnim brodom-minopolagačem DBM-82 PP NOS-a Hrvatske ratne mornarice.

 


Reci što misliš!