Događaji

uz brojne uzvanike

Zadarska policija svečano obilježila svoj Dan

Zadarska policija svečano obilježila svoj Dan
hrt.hr

Polaganjem vijenaca pod središnji križ poginulim hrvatskim braniteljima na zadarskom Gradskom groblju i misom zadušnicom za poginule policijske službenike u Domovinskom ratu, zadarska policija obilježila je svoj dan. Obilježavanje je nastavljeno u Policijskom centru Franko Lisica.

Uz svečani postroj policijskih službenika prigodno je proslavljen skori Dan hrvatske policije i zaštitnika svetog Mihovila.

Zbog iznimnog doprinosa u obavljanju policijskih poslova i ostvarenju prava građana ovom su prigodom dodijeljene zahvalnice zaslužnim policijskim i državnim službenicima. 

Načelnik PU zadarske, Anton Dražina prisjetio se 19 pripadnika ove policijske uprave koji su živote dali za slobodu i neovisnost hrvatskog naroda.

- Mi danas odmjerenim pristupom gradimo modernu policijsku službu kako bi se mogli uhvatiti u koštac sa izazovima i opasnostima današnjice, rekao je uz ostalo, načelnik Dražina. 

Svečanosti su bili nazočni i policijski vježbenici, nove uzdanice zadarske policijske uprave, policajke i policajci na kojima leži odgovornost za budući rad na sigurnosti građana. 

Radio Zadar


Reci što misliš!