Događaji

državno natjecanje

1500 članova vatrogasne mladeži pokazalo vještine na Višnjiku

1500 članova vatrogasne mladeži pokazalo vještine na Višnjiku

Trinaesto po redu državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je 29. rujna 2018. godine na Športsko-rekreacijskom centru Višnjik u Zadru.

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Zadarske županije, natjecanje je okupilo 1500 članova ekipa vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske u 115 natjecateljskih odjeljenja, te goste iz Slovenije, Mađarske i Austrije. Ekipe su na natjecanju nastupile u disciplinama vježba s preprekama i štafeti.

Svečanom zatvaranju natjecanja su prisustvovali izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, predsjednik HVZ-a Ante Sanader, izaslanik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, načelnik HVZ-a Željko Popović, počasni načelnik HVZ-a Vinko Pošta, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Zadarske Željko Šoša i Boris Jović, zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, predsjednik Odbora za natjecanja HVZ-a i voditelj natjecanja Nedeljko Vukalović te zamjenik predsjednik Savjeta za mladež HVZ-a Goran Dikšić.

Ujedno su prisustvovali i predstavnici Gasilske zveze Slovenije predvođeni predsjednikom Jankom Cerkvenikom te ravnatelj Vatrogasnih i spasilačkih službi Albanije Alfred Kristuli sa suradnicima.

U kategoriji mladež muški prva je ekipa DVD-a Bedekovčina, druga DVD-a Krištanovec, a treća DVD-a Gardinovec. U kategoriji mladež ženska najbolja je ekipa DVD-a Nuštar, slijede ih DVD Šandorovec i DVD Bedekovčina. Od 3 gostujuće ekipe, prvo mjesto su zauzeli predstavnici Austrije, drugo mjesto Mađarske i treće Slovenije.

Temeljem postignutih rezultata najbolje ekipe steći će pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati 2019. u Mignyu u Švicarskoj.

- Rad s vatrogasnom mladeži, a kojem su natjecanja od lokalne do državne razine najvažniji segment, bitan je za cjelokupan razvoja hrvatskog vatrogastva jer će dobar dio ovih mladih natjecatelja ostati u vatrogastvu kao operativni članovi svojih matičnih društava - rekao je Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice na zatvaranju natjecanja.

Predsjednik HVZ-a Sanader čestitao je pobjednicima i svim natjecateljima, voditeljstvu natjecanja i načelniku HVZ-a na iznimno uspješno provedenom državnom natjecanju.

Čestitao je posebno voditeljima vatrogasne mladeži i mladim vatrogascima i rekao da su oni budućnost hrvatskog vatrogastva te im zaželio uspjeh na idućoj vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj.

 


Reci što misliš!