Događaji

od 15. do 21. listopada

Zajednica Talijana Zadar obilježava Tjedan talijanskog jezika

Zajednica Talijana Zadar obilježava Tjedan talijanskog jezika

U ponedjeljak, 15. listopada 2018. s početkom u 11 sati u prostorijama Zajednice Talijana Zadar, Borelli 8, tradicionalno se otvara 18. Tjedan talijanskog jezika u svijetu (15.10.2018.-21.10.2018.)

 

Tjedan talijanskog jezika u svijetu organizira Zajednica Talijana Zadar pod pokroviteljstvom Grada Zadra, Talijanske unije u Rijeci i Narodnog sveučilišta u Trstu, a posvećen je temi "Talijanski na Internetu, Internet za talijanski" te će u sklopu radionica i atraktivnih seminara koji su svi otvoreni za javnost govoriti brojni predavači.

Radionice će voditi prof. Mirko Marušić, magistar slikarstva, prof. Emiliano Palumbo, prof. Susy Morena Calmetta i prof. Francesca Malgarise.

Tjedan talijanskog jezika u svijetu je manifestacija koja je prvi put održana 2001.godine u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije i u suradnji s Akademijom della Crusca. Jedan od ciljeva ove manifestacije jest pokazati koliki utjecaj ima talijanski jezik u svijetu Interneta, novim tehnologijama, društvenim komunikacijama uključujući društvene mreže na Internetu…

Reci što misliš!