Događaji

prepoznata kvaliteta

Općina Preko nominirana za turističku nagradu Zlatni Interstas

Općina Preko nominirana za turističku nagradu Zlatni Interstas

Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza – Međunarodni klub zaslužnih za turizam, potaknuta kontinuiranim razvojem i sjajnim turističkim rezultatima Općine Preko, a na inicijativu fotografa Šime Strikomana, člana Vijeća Interstasa, nominirala je Općinu Preko za nagradu Zlatni Interstas, a načelnika Juru Brižića za Posebno priznanje 2018.

Prijedlog za ove prestižne međunarodne turističke nagrade obrazlaže se vrlo zapaženim doprinosom i potporom općinskih vlasti projektima i programima u funkciji razvoja turizma, temeljeći ih na atraktivnom lokalitetu, resursnim potencijalima, tradicijskim i kulturološkim vrijednostima.

Turizam Općine Preko, uz aktivnu, kreativnu i sadržajnu potporu općinske uprave i u suradnji s brojnim nositeljima, kvalitetnim i stručnim turističkim kadrom, uspješno ostvaruje respektabilne rezultate u povećanju broja dolazaka i noćenja turista. Na taj način snažno se  pridonosi turističkom razvoju ne samo Preka, nego prepoznatljivosti i brendiranju turističkog proizvoda Hrvatske u cijelosti.

Nagrade se dodjeljuju u sklopu triju međunarodnih priredbi: 25. INTERSTAS /Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza, 21. ITF ‘CRO/Međunarodni festival turističkog filma te 16. KEA -CRO/Predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za "Međunarodni Zlatni Cvijet".

Sve tri priredbe održat će se u Solinu, 7, 8, i 9. studenoga 2018. pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH  Kolinde Grabar Kitarović.


Reci što misliš!