Događaji

bageri na svakom uglu

Jesen i zima u Zadru u znaku opsežnih radova

Jesen i zima u Zadru u znaku opsežnih radova

Osnovna škola Krune Krstića napokon će dobiti novo ruho. Trenutačna stara zgrada s dvije neuvjetne učionice uskoro kreće u rekonstrukciju. To je tek jedan od projekata koji će se tijekom ove jeseni i zime provoditi na području grada Zadra. Evo o čemu se sve radi.

Rekonstrukcijom, Osnovna škola Krune Krstića dobit će 4 učionice i jednu polivalentnu dvoranu, najavio je pročelnik Darko Kasap.  

''I ja očekujem da ćemo relativno brzo kroz mjesec dana imati izvođača radova na samoj školi gdje će biti predviđeno 4 učionice na katu, zbornica, a u prizemlju će biti polivalentna dvorana s uređenim okolišem tako da je to jedan nastavak našeg ulaganja u školstvo i obrazovanje, naravno uz to da relativno brzo pripremamo i natječaje za osnovnu školu Bokanjac''.

U tijeku su arheološki radovi iza Turističkog informativnog centra vrijedni 2 milijuna kuna. Radovi će trajati 120 dana. Radi se međutim tek o prvoj fazi:

''Uslijedit će i druga faza sjevernoga dijela iza samoga TIC-a, a potom ćemo onda razmišljati o projektiranju samog prostora kao što je zamišljeno u tom dijelu bi trebala biti zatvorena tržnica ili jedan polivalentan prostor.''

U tijeku je i rekonstrukcija dijela ulice Nikole Tesle. Vrijednost radova je 4,7 milijuna kuna:

''Osim same rekonstrukcije prometnice ovaj projekt je iznimno značajan zato što je to praktički i početak rješavanja sustava odvodnje za cjelokupno područje MO Plovanija.

Predviđen je rok 150 kalendarskih dana, naravno da mi po završetku ovoga dijela  rekonstrukcije ulice Nikole Tesle odmah ćemo raspisati natječaj i za drugu fazu nastavka rekonstrukcije ulice Nikole Tesle sve do same trafostanice''.

U tijeku su i radovi na ulici Jurja Križanića vrijedni 2,4 milijuna kuna. Dovršetak radova je u veljači iduće godine:

''I s tim ćemo stvoriti preduvjete za nastavak rješavanja sustava odvodnje na predjelu MO Vidikovci.''

Ovaj tjedan bi trebao biti potpisan ugovor za početak rekonstrukcije dijela ulice Put Stanova, vrijedan 6,7 milijuna kuna

''Predviđeno je 220 kalendarskih dana. Bit će iznimno zahtjevni radovi zbog skučenog prostora u samoj ulici Puta Stanova i komunikacija, ali evo na taj način ćemo konačno riješiti normalnu komunikaciju djece prema OŠ  u Stanovima, a i svu potrebnu infrastrukturu koju praktički zaslužuje jedan takav kvart  u samom centru grada, sve do Ulice kraljice Mira odnosno Dubrovačke ulice  će se rekonstruirati od Ulice Domovinskog rata''.

U tijeku je natječaj za izgradnju spojne prometnice Skradinske  i Molatske ulice vrijedne 1,9 milijuna kuna. Izvođač radova bi trebao biti izabran za mjesec i pol dana. Rekonstrukcijom te ulice u značajnoj bi se mjeri rasteretila ulica Hrvoja Ćustića koja je postala jedna od glavnih prometnica na području grada do ponovne rekonstrukcije ulice doktora Franje Tuđmana koja će se dogoditi kada završe s rekonstrukcijom Hrvatske ceste.

''Do početka studenog bi se trebalo prebaciti promet s južnoga na sjeverni dio raskrižja Ulice Ante Starčevića i Vlatka Mačeka, onda bi ponovno počeli funkcionirati lokalni autobusi na samom autobusnom kolodvoru i također onda počinju s pripremom i realizacijom autobusnih stajališta u Ulici Marka Marulića, od Jazina prema  samim Ravnicama i u tijeku je uređenje ogradnoga zida od strane bolnice''.

A ovaj tjedan bi trebali biti gotovi radovi na tržnici na Meladi koje će preuzeti Tržnica Zadar te opremiti prostor i staviti ga u funkciju.

Radio Zadar


Reci što misliš!