Događaji

za svaku pohvalu!

Humanitarna akcija "Ne dvoji, za drugoga izdvoji" uspješno održana u Biogradu

Humanitarna akcija
BnM

I ove godina Hrvatski Crveni križ zajedno sa svojim društvima provodi jubilarnu humanitarnu akciju pod nazivom "Ne dvoji, za drugoga izdvoji".

Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva namijenjena najpotrebitijim građanima Hrvatske. Pod spomenutim sloganom ovoj najvećoj humanitarnoj akciji u nas pridružilo se i Gradsko društvo Crvenog križa grada Biograda. 

Tako su djelatnici biogradskog Gradskog društva organizirali akciju u prostorijama trgovačkog centra "Bure", a  odaziv je bio više nego zadovoljavajući. 

"Ova akcija jedna je u nizu naših aktivnosti čiji je cilj podizanje svijesti građana o važnosti doniranja hrane osobama slabijeg imovinskog statusa", kazala je Franka Troskot, ravnateljica biogradskog Gradskog društva Crvenog križa. "Proveli smo ju u pomoć našeg podmlatka Crvenog križa ali i velikog broja volontera, od čega veliki broj mladih što nas doista raduje."

U akciji su se kao što je već poznato prikupljale namirnice kao što su ulje, brašno, šećer, riža, tjestenina, sol, riblje i mesne konzerve, konzerve graška i drugog povrća, marmelada i sl. Sve to tako da kupci koji kupuju u centru u posebnu košaru ubace i neku od spomenutih namirnica i doniraju u tu humanu namjenu. 

"Naši mladi volonteri nudili su kupcima centra letke, te ih upoznali s načinom i ciljem doniranja. Svakako valja kazati da će ova košara s oznakom "Ne dvoji, za drugog izdvoji" u prostoru Bure centra biti postavljena i narednih dana, te će se vjerujemo skupiti još dosta namirnica za potrebite", zaključila je ravnateljica Troskot.


Reci što misliš!