Događaji

gradonačelnik izvjestio

Izgradnja trafostanice na Puntamici je zakonita

Izgradnja trafostanice na Puntamici je zakonita
Dino Stanin/PIXSELL

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić komentirao je danas problem izgradnje trafostanice zbog kojeg su prošlog tjedna prosvjedovali mještani Puntamike.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić održao je danas javni kolegij s pročelnicima. Uoči najavljenih tema osvrnuo se na radove na sustavu odvodnje na prometnici u Vruljici i na pitanje gradnje trafostanice na Puntamici.

Istaknuo je da je Odvodnja krenula sa svojim radovima, a Grad o tome prethodno nije obavijestio javnost što je njihov propust i zbog toga se javila sumnja da se radi dvostruki posao.

- Bilo tko normalan tko bi tamo došao, vidio bi kako se radovi ne izvode na dijelu koji je već obnovljen, nego na dijelu koji uopće nije građen. Naime, radom tog križanja povećala se asfaltna površina i voda iz svih okolnih ulica se sve više slijevala na to područje, kazao je gradonačelnik napominjući kako građanima želi omogućiti što bolje uvjete na cesti.

Što se tiče izgradnje trafostanice na Vitrenjaku (Puntamici), gradonačelnik je rekao da je bračni par Perković ovog ljeta dolazio na sastanke s Gradom.

- Željeli smo utvrditi je li istina sve što oni tvrde. Napravili smo internu provjeru, a potom i slali zahtjev ministarstvu za inspekciju koje je utvrdilo da je s izgradnjom trafostanice sve u redu, kazao je gradonačelnik Dukić.

Dodao je da se tu prvenstveno radi o električnom postrojenju i ne odnosi se na Odjel za graditeljstvo. Objasnio je da je Grad Zadar, poštujući zamolbu, poduzeo sve radnje kako bi se ispitalo je li sve u redu s izgradnjom. Nakon svih inspekcija i nadzora koji su utvrdili ispravnost izgradnje trafostanice, krenulo s njenom gradnjom.


Reci što misliš!