Događaji

aktualno u gradu

U projektu školske prehrane 374 više učenika nego lani

U projektu školske prehrane 374 više učenika nego lani
Zvonko Lončar

„Mreža potpore za prehranu učenika u osnovnim školama Grada Zadra“ – projekt je kojim je ove godine obuhvaćeno 1105 učenika zadarskih osnovnih škola dok ih je lani bilo 731.

Pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić obrazložio je to proširenjem uvjeta koji podnositelji zahtjeva moraju ispunjavati da bi ostvarili pravo na prehranu u školi.

- Osim što je povećan dohodovni cenzus na 2228,00 kuna, pravo su mogli ostvariti i učenici iz višečlanih obitelji, odnosno s troje i više djece, učenici bez odgovarajuće roditeljske skrbi, jedno-roditeljskih obitelji, potom s obzirom na ekonomski status odnosno ako se radi o obiteljima koje primaju minimalne naknade sukladno zakonu o socijalnoj skrbi, korisnici prava za doplatak, djeca iz obitelji gdje su jedan ili oba roditelja nezaposleni, učenici romske ili druge nacionalne manjine, djeca s teškoćama, obitelji gdje su roditelji teže bolesni odnosno osobe s invaliditetom te su  se i ti uvjeti mogli proširiti sukladno osobnoj procijeni djelatnika škole i djelatnika za socijalnu skrb, pojasnio je pročelnik Nekić izrazivši zadovoljstvo povećanjem korisnika ove mjere. Dodao je da su nekad samo dvije mogle sudjelovati u projektu dok danas sudjeluju gotovo sve. Ostala je još samo jedna škola koja zbog rada u tri smjene ne može organizirati ovu uslugu, a i to će se promijeniti izgradnjom škole na Bokanjcu.

U projektu prehrane Grad Zadar sudjeluje već nekoliko godina. Ovaj projekt provodi se s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od 1. listopada. Vrijednost projekta je 1.123 342,45 kuna.


Reci što misliš!