Događaji

broj zahtjeva u porastu

Od početka godine u Zadarskoj županiji zaprimljeno oko tisuću zahtjeva za rodiljne naknade

Od početka godine u Zadarskoj županiji zaprimljeno oko tisuću zahtjeva za rodiljne naknade

Od početka 2018. godine Zadarska županija zaprimila je nešto više od tisuću zahtjeva za rodiljne naknade, što je porast od otprilike deset posto u odnosu na prošlu godinu. Podsjetimo, s početkom 2018. godine naknade za novorođenu djecu su podignute na tisuću kuna za prvo i drugo dijete, te na pet tisuća za treće i svako iduće dijete.

Tim je povodom župan Božidar Longin u pratnji svojih zamjenika Šime Mršića i Šime Vickovića te pročelnika Bernarda Marune i Ivana Šimunića posjetio tri obitelji - u Bruškoj, Zadru i Bibinjama koje su tijekom ove godine dobile prinove - deveto, osmo i sedmo dijete u obitelji.

"Uz simbolične poklone željeli smo im čestitati na hrabrosti, jer su oni pozitivan primjer demografskih kretanja u našoj županiji. Svjesni smo da podizanje rodiljnih naknada nisu dovoljna mjera, nego se sustavno trudimo stvarati sve preduvjete da roditelji te djece imaju siguran posao i riješena sva egzistencijalna pitanja", poručio je župan Longin.

U posjetu obitelji Zuanović iz Bibinja, županijskom izaslanstvu priključio se i općinski načelnik Bruno Bugarija ponosno naglasivši da su Bibinje već duže vrijeme općina s pozitivnim prirodnim prirastom. Mladi roditelji, Tomislav i Anđela, prije sedam tjedana dobili su sedmo dijete, sina Jerolima.

"Ovaj nas je posjet ugodno iznenadio. Zadovoljan sam jer vidimo podršku županijskih i općinskih struktura što znači da je naša zajednica živa i da reagira. Nije sve tako loše, jer uz malo borbe u našoj zemlji može se raditi, živjeti i stvarati obitelj, bolje nego igdje u svijetu. Trebamo vjerovati i pozitivno misliti", istaknuo je Tomislav Zuanović.

 


Reci što misliš!