Događaji

radovi vrijedni pet milijuna kuna

Kreće sanacija dijela stare ceste Pag - Novalja te magistralnog vodovoda

Kreće sanacija dijela stare ceste Pag - Novalja te magistralnog vodovoda

Hrvatske vode i Komunalno društvo Pag kreću u sanaciju trase magistralnog vodovoda Kolan - Pag ugroženog klizištem.

Radi se o dijelu stare ceste Novalja - Pag koja je posljednjih nekoliko godina urušena i ima goleme pukotine te je postala opasno klizište. Upravo tom cestom prolazi i cjevovod kojim Pag dobiva vodu iz Hrmotina, Vodovoda hrvatsko primorje - južni ogranak Senj.

"Klizište je opasno za grad Pag već nekoliko godina jer je pukotina na cesti ogromna. Tu je cijev preko koje građani grada Paga dobivaju vodu, a kako se klizište stalno širi ovo je posljednji trenutak za njegovu sanaciju. Natječaj koji je provelo Komunalno društvo Pag je gotov, sredstva su osigurana od strane Hrvatskih voda u iznosu od 85 posto i Komunalnog društva Pag u iznosu od 15 posto. Radi se o projektu vrijednom 5 milijuna kuna. Radovi će početi za desetak dana. To je vrlo bitno jer je pitanje dana kada grad Pag može ostati bez vode", rekao je za Radio Pag gradonačelnik Ante Fabijanić. 

Prema postupku javne nabave koji je provelo Komunalno društvo Pag za Izgradnju trase magistralnog vodovoda Kolan – Pag ugroženog klizištem kao najpovoljniji ponuditelj odabrana je Zajednica ponuditelja Vodotehnika d.d., Zagreb i Tigra d.o.o., Zagreb s kojima je sklopljen Ugovor o izvođenju radova na iznos od 4.885.315,85 kn.


Reci što misliš!