Događaji

sasvim neobično iskustvo

U "Živoj knjižnici" ljudi će zamijeniti knjige!

U
Dusko Jaramaz/PIXSELL

U sklopu obilježavanja europske kampanje Time to Move, udruga CINAZ organizira "Živu knjižnicu" za učenike srednje škole Primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar!

"Živa knjižnica" funkcionira kao i svaka druga knjižnica, jedina razlika je što su knjige ljudi, a priče nisu fikcija. Čitatelji i čitateljice dolaze u knjižnicu i "posuđuju" knjigu na ograničeno vrijeme. "Žive knjige" informiraju, odgovaraju ali i postavljaju pitanja pa tako pišu nove stranice. U "Živoj knjižnici" čitatelji pomoću kataloga živih knjiga odabiru i posuđuju knjigu na ograničeno vrijeme te je, nakon čitanja (razgovora koji traje otprilike 15 minuta), "vraćaju na policu knjižnice".

Tijekom "Žive knjižnice" koja će se održati u ponedjeljak, 22.10.2018. u 11:30 sati u srednjoj školi Primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, mladi će se informirati i potaknuti na uključivanje u programe međunarodne mobilnosti u sklopu Erasmus+ programa s ciljem stručnog usavršavanja, rada i volontiranja u inozemstvu.

"Žive knjige" usko su tematski vezane uz: Europsku volontersku službu, Studentsku razmjenu - Erasmus+, Erasmus stručnu praksu u Španjolskoj, Život i rad u SAD-u, volontiranje u ljetnim kampovima i putovanje Europom.
Suradnici u manifestaciji su Udruga Argonauta iz Murtera i ESN Zadar. 


Reci što misliš!