Događaji

„72 sata bez kompromisa"

I 150 mladih Zadrana do nedjelje u volonterskom maratonu

I 150 mladih Zadrana do nedjelje u volonterskom maratonu

U volonterski maraton „72 sata bez kompromisa" koji se do nedjelje održava u 9 hrvatskih gradova i jednoj općini ušlo je i 150 zadarskih srednjoškolaca i studenata. U organizaciji Pastorala mladih Zadarske nadbiskupije treću godinu zaredom mladi volonteri promiču solidarnost i zajedništvo.

Sudionica maratona Stefani Mofardin koja je i prošle godine bila u ovoj akciji navodi gdje će sve volonteri raditi do nedjelje: 

''Mi sad idemo u Centar za rehabilitaciju u Sv Filip i Jakov, bit ćemo u Caritasu, idemo na Pedijatriju, Dom za odgoj djece i mladih u Zadru, zatim u par dječjih vrtića, udrugu za autizam, socijalnu samoposlugu i tako dalje.

Cilj je pokazati da mi mladi koji ostajemo u Hrvatskoj možemo prihvatiti stvarnost , ostati tu i pokrenuti svoju domovinu - navodi Stefani. 

U 2018. godini peti put organizira se veliki volonterski maraton u Hrvatskoj, a ujedinit će snage mladih iz Dubrovnika, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Zadra i Zagreba tijekom tri dana - od 18. do 21. listopada 2018. godine. 

Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. godine kada je nekoliko mladih odlučilo pronaći način kako potaknuli vršnjake na volontiranje i davanje drugima, posebice onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.

Radio Zadar


Reci što misliš!