Događaji

#pressica

Što nas sve očekuje na Adventu u Zadru?

Što nas sve očekuje na Adventu u Zadru?

Danas je u prostorijama Turističko informativnog centra najavljen četvrti zadarski Advent - a prema informacijama bit će najbogatiji do sada! Ne samo da će obuhvatiti Poluotok (Trg 5 bunara, Trg Petra Zoranića, Forum, Tržnica), već se širi i na Višnjik

Tamo će se otvoriti klizalište na oko 600 metara kvadratnih, koje će nakon zimskih mjeseci postati rolalište, najavljuje direktor SC Višnjik, Denis Karlović.

Klizalište će biti natkriveno i otvara se i bogat zabavni i ugostiteljski program za sve generacije. 

Advent započinje 24. studenog 2018. (Dan grada Zadra) i traje do 2. siječnja 2019.

fc36f02fe62dfb4e3c4dbf15f55b5a73.jpg?v=2Gradonačelnik Branko Dukić poručuje kako se Advent promiče u važan dio zadarske turističke ponude. Veseli i izbor Zadra kao top destinacije gradova u 2019. po izboru Lonely Planeta. 

Ante Galić (TZ Zadar) najavio je bogat zabavni program od ponedjeljka do ponedjeljka!

Udarni dani bit će vikendom, očekuje nas niz koncerata zadarskih izvođača, predstave, zborovi, komičari, ples, te nastupi TBF-a, Jinxa, Vatre, Colonije.

Na konferenciji za medije izostao je novi direktor TZ Zadar, Mario Paleka - boravi na konferenciji u Splitu.

b0c88f536ad0e88ffb818c77109ab0bd.jpg?v=2Sajam autohtonih proizvoda "Naši mali gušti" seli na Forum - tamo ćemo uživati u domaćim proizvodima i degustacijama od 12. do 15. prosinca. Očekuje se 70 izlagača.

Gradska Tržnica Zadar pokrenula je javni natječaj za zakup 25 ugostiteljskih kućica.

Tomislav Letinić, direktor Tržnice, kaže kako se radi o početnoj cijeni od 12 000 kuna. Kućice će raditi do 23 sata a vikendom do ponoći. Na web stranici Tržnice nalaze se detalji za zakupce. 

Stjepan Knežević u ime zadarskih ugostitelja pozdravlja manifestaciju, koja će i ove godine imati akciju restorana "Đir po gradu" - za 75 kuna nudit će se jela u tri slijeda.
Sam Advent procjenjen je na oko 1,1 milijun kuna.

Iako je bilo riječi o tzv. ''zadarskoj kućici'', još nije rješeno pitanje njezine isplativosti. Projekt Matije Huzjaka pobjedio je na javnom natječaju, ali još nije zaživio. 

 


Reci što misliš!