Događaji

studeni kao proljeće

Vremenska prognoza: I za vikend vedro i iznadprosječno toplo

Vremenska prognoza: I za vikend vedro i iznadprosječno toplo

Hrabrih kupača u moru temperature i oko 20 °C zasigurno će biti i početkom idućeg tjedna, kada će i dalje biti dosta sunčana vremena, a ponegdje će biti još i malo toplije do nedjelje, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Sljedećih dana vjerojatno neće biti ni izraženijih pljuskova, ali hoće novih temperaturnih zanimljivosti, piše Zoran Vakula za HRT.

U kopnenom će se području nastaviti uglavnom suho, uz čestu maglu i niske oblake, kojih će biti i ponegdje na Jadranu, gdje je i sljedećih dana najvjerojatnija povremena mjestimična kiša, osobito za vikend na riječkome području, a nekima bi moglo smetati i slabo do umjereno jugo.

Sutra - većinom bez kiše, ponegdje dugotrajna magla

Na istoku Hrvatske će nakon mjestimične magle ili niske naoblake prevladavati sunčano, uz uglavnom slab jugoistočni vjetar. Magla bi se dulje mogla zadržavati u dijelu Posavine i zapadne Slavonije.

Maglovito će biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz još vjerojatniju mjestimičnu izmaglicu i rosulju nego na istoku. Sunčanih će razdoblja biti u višim predjelima okolnog gorja, a sredinom dana i u nekim nizinama. Jutarnja temperatura od 6 do 10 °C, a najviša dnevna između 14 i 17 °C, uz dugotrajnu maglu niža.

U Gorskom kotaru i Lici prijepodne također često niski oblaci i magla, a poslijepodne sunčana razdoblja. I na sjevernom Jadranu prijepodne oblačnije, ponegdje i uz malo kiše, ponajprije na širem riječkom području i u Istri, a poslijepodne uglavnom suho, uz manje oblaka. Vjetar slab, na otvorenom moru do umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura u gorju od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti Istre te uz more između 12 i 17 °C. Najviša dnevna od 14 u gorju do 21 °C na otocima.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije još i prijepodne promjenjiva naoblaka, mjestimice i malo kiše, pa i u obliku kratkotrajnog pljuska, a u drugom dijelu dana malo do umjereno oblačno, uz većinom umjeren sjeverozapadni vjetar, s kojim će more na otvorenome biti i umjereno valovito.

Na krajnjem jugu Hrvatske također još ujutro i prijepodne ponegdje može pasti malo kiše, a zatim će biti djelomice sunčano, uz najvišu temperaturu oko 20 °C. Podjednako toplo će biti i more - malo i umjereno valovito uz slab i umjeren sjeverozapadnjak. 

Od petka - i dalje iznadprosječno toplo, ali posvuda ne i suho

U unutrašnjosti u nastavku ovog tjedna i dalje uglavnom suho, uz maglu i niske oblake, u petak ponegdje i dugotrajnije. Za vikend će sa slabim i umjerenim jugozapadnjakom rasti vjerojatnost i za dulja sunčana razdoblja, ali i za poneku kap kiše u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. I u novome tjednu neće biti veće promjene pa se nastavlja iznadprosječna toplina.

Petak na Jadranu stabilan, većinom sunčan, no bez vjetra pa će mjestimice biti magle i sumaglice. Smanjenje vidljivosti bit će ponegdje i tijekom oblačnijeg vikenda, kada će mjestimice pasti i malo kiše, ponajprije na širem riječkom području. Hrabrih kupača u moru temperature i oko 20 °C zasigurno će biti i početkom idućeg tjedna, kada će i dalje biti dosta sunčana vremena, a ponegdje će biti još i malo toplije do nedjelje.


Reci što misliš!