Događaji

Nakon višegodišnjih priprema

Objavljen natječaj za izvođača radova Ribarske luke u Veloj Lamjani

Objavljen natječaj za izvođača radova Ribarske luke u Veloj Lamjani
Dino Stanin/PIXSELL

Građevinski radovi na modernizaciji i proširenju Ribarske luke Vela Lamjana procijenjeni su na 28,474.825 kuna

Nakon višegodišnjih priprema, Lučka uprava Zadar objavila je 13. studenoga natječaj za izvođača radova na modernizaciji i proširenju Ribarske luke u Veloj Lamjani.

Građevinski radovi na modernizaciji i proširenju Ribarske luke Vela Lamjana procijenjeni su na 28,474.825 kuna bez PDV-a, a rok za dostavu ponuda/zahtjeva je 4. prosinca 2018 do 12 sati.

Nositelj investicije je Lučka uprava Zadar koja je novac dobila iz EU fondova putem Ministarstva poljoprivrede za program ribarskih luka: 23 za Gaženicu, a 37 milijuna kuna za luku u Lamjani.

Glavni izvedbeni projekt izradila je specijalizirana tvrtka Obala iz Splita koja već godinama projektira pomorsku infrastrukturu na zadarskom području. Rok dovršetka radova je 18 kalendarskih mjeseci (što uključuje praznike, blagdane i neradne dane), od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Prema projektu proširenja zasad jedine ribarske luke, sagrađene 2001. godine sa 100 prvih metara operativne obale, da bi 2007. godine dobila još 90 metara, napokon će biti završena s dogradnjom obale i manipulativnom zonom.

Projekt proširenja luke podijeljen je na pet cjelina: dogradnja glavnog lukobranskog objekta, produženje obale za prihvat ribarskih brodova i prekrcaj ribe, operativni gat i zapadna obala za prihvat brodica na drugoj strani uvale,  istočna obala za prihvat manjih brodica i površina za odlaganje ribarske opreme i kolni pristup.

Nadmetanje za usluge stručnog nadzora nad građenjem procijenjene vrijednosti 990.000 kuna bez PDV-a objavljeno je 6. studenoga na Elektroničkom oglasniku javne nabave RH.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti