Događaji

#gazda

Prodanović: Todorić nema milijun eura za jamčevinu

Prodanović: Todorić nema milijun eura za jamčevinu
Pixell

Na pitanje novinarke ima li Todorić prijatelje koji bi mu mogli pomoći, Prodanović je rekao: "Ima prijatelje, ali milijun eura nije mala stavka.''

Ivica Todorić ostaje u Remetincu ako ne uplati jamčevinu od 7,5 milijuna kuna gotovine.

Izvanraspravno vijeće odlučilo je da Todorić može na slobodu uz odgovarajuće mjere opreza i jamčevinu. Odredili su mu jamčevinu od 7,5 milijuna kuna te mjeru zabrane napuštanja područja Grada Zagreba i mjeru polaganja putovnice.

"Izvanraspravno vijeće preinačilo je odluku suca istrage i to u dijelu koji se odnosi na jamstvo. Izvanraspravno vijeće smatra da se i jamstvom, uz odgovarajuće mjere opreza, može polučiti ista svrha kao i istražnim zatvorom", kazao je danas glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Ima li Ivica Todorić taj novac, pitali su novinari njegovog odvjetnika Čedu Prodanovića.

"Trenutno ga nema, a kako će ga skupiti, ne znam. To će biti određeni problem za njega, ali i za obranu. Mi smo se nadali da ćemo moći s nekom nekretninom premostiti taj problem. Napravili smo određene pripreme, no s ovim iznosom ćemo se morati pomučiti", rekao je Prodanović.

Na pitanje novinarke ima li Todorić prijatelje koji bi mu mogli pomoći, Prodanović je rekao:

"Ima prijatelje, ali milijun eura nije mala stavka. Imam i ja puno prijatelja, ali teško bih od nekog dobio milijun eura. On možda ima neke bolje", znakovito je kazao Prodanović.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.


Reci što misliš!