Događaji

naši školji

U Kalima otvoren novoobnovljeni Dječji vrtić Srdelica

U Kalima otvoren novoobnovljeni Dječji vrtić Srdelica
Magdalena Profaca

Nakon tromjesečnih građevinskih radova i mjesec i pol probnoga rada, presijecanjem vrpce danas je službeno otvoren novoobnovljeni Dječji vrtić Srdelica u Kalima.

Rekonstrukciju, vrijednu 932.951 kunu, izvela je zajednica ponuditelja Kali gradnja d.o.o. Kali i El Tim d.o.o. iz Zadra prema projektu zadarskoga arhitekta Bogdana Marova, a radovi su obuhvatili kompletnu obnovu “starog” dijela vrtića koji je posljednji put preuređen 1971. godine, novi raspored prostorija, toplinsku izolaciju fasade, zamjenu prozora i vrata, nove elektroinstalacije, vodoinstalacije, klima-uređaje za grijanje i hlađenje, novu keramiku, podne obloge, kuhinju i namještaj. Riječju, od “starog” vrtića ostali su samo vanjski zidovi.

Radove su sufinancirali Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU sa 562.500 kuna, a ostatak Općina Kali.

Uz dječju priredbu, roditelje i općinske vijećnike, vrtić su svečano otvorili ravnateljica Zvjezdana Blaslov i načelnik Općine Kali Marko Kolega, koji su zahvalili svima uključenima u realizaciju projekta, a načelnik je dodao kako je najljepši dio  njegova posla vezan uz nove projekte namijenjene najmlađima te da se nada da će roditelji za nekoliko godina doći s molbom da se vrtić proširi.

– Ovo je isplativa investicija jer se uložilo u budućnost, u djecu. U Dječji vrtić Srdelica ove pedagoške godine upisano je 48 djece u tri odgojno-obrazovne skupine, a u posljednjih 46 godina kroz vrtić je prošlo ukupno 1500 djece. Sada možemo svi biti sretni i zadovoljni jer konačno boravimo u modernom vrtiću, renoviranom po najsuvremenijim pedagoškim standardima. Sredstva su nam osigurana iz Ministarstva regionalnoga razvoja i Ministarstva demografije, Zadarske županije i Općine Kali, a još se nadamo da će nam naši mjesni obrtnici biti donatori za novi namještaj i onda možemo napokon reći da je cijeli vrtić (jaslički i vrtićki dio) jedan od najmodernijih u Zadarskoj županiji. I na to smo svi ponosni!, naglasila je ravnateljica Blaslov.

Podsjetimo, u lipnju 2016. godine otvoren je dograđeni dio Dječjeg vrtića Srdelica površine 133 četvorna metra uz postojeću, staru zgradu vrtića.

Novouređeni vrtić blagoslovio je mjesni župnik don Mario Akrap.


Reci što misliš!