Događaji

300 novih vezova

U tijeku je obnova paške luke

U tijeku je obnova paške luke

Paška luka poprima novi izgled. Osim rekonstrukcije obalnih zidova u uvali se postavljaju dva pontona, u što Županijska lučka uprava ulaže 3 milijuna 700 tisuća kuna. Radovi bi trebali biti gotovi krajem ove ili početkom iduće godine, kaže paški dogradonačelnik Damir Fabijanić.

Kako je Velebitski kanal nesiguran plovidbeni put za nautičare, ovaj zahvat od velike je važnosti za razvoj paškog nautičkog turizma. U prvoj fazi projekta početkom godine luka Katine je produbljena da bi početkom listopada djelatnici zagrebačke tvrtke PGP počeli sa sanacijom obalnih zidova, a riječki Jadranski ronilački servis s postavljanjem  pontona. Paški dogradonačelnik Damir Fabijanić: Rade se dva pontona, jedan  dužine 74 metra, drugi 62 metra, a trebali bi dobiti  novih 94 vezova na pontonima . Dobit ćemo sigurnu i bolje iskoristivu luku.

"Sanacijom obale Pažani će naravno dobiti još mjesta za svoje brodice. Koliko su dosada imali na raspolaganju? 150-ak dosadašnjih vezova za domaće ići će na 280 do 300, a nadam se da je ovo samo početak, dogodine moramo dobiti još vezova za čim idu naši daljnji planovi, treba nam još i lukobran i trebamo obnoviti još nekoliko riva", najavljuje Fabijanić.

Radovi u luci Katine bi trebali biti dovršeni krajem godine, odnosno sredinom siječnja, predviđa Fabijanić nakon čega će Županijska lučka uprava odabrati koncesionara .

Navedeni radovi  su ugovoreni cijenom od 2.390.416,30 kuna za radove sanacije obalnih zidova te 1.342.224,00 kuna za radove postavljanja pontona, objavila je Županijska lučka uprava. 


Reci što misliš!