Događaji

19. i 20. studenog

Zadar domaćin konferencije "Adriatic cemetary days"

Zadar domaćin konferencije

19. i 20. studenog u hotelu Kolovare održat će se treći po redu stručni skup na temu groblja i pogrebnih usluga.

Kroz dva dana programa ponudit će se stručna predavanja s temama kulture, turizma, pozitivnih primjera, do prostorno-planskih i arhitektonskih rješenja u upravljanju grobljima. Važan dio odnosi se na financiranje projekata iz EU fondova kroz projekte prekogranične suradnje. Povodom sto godina od završetka I. svjetskog rata, stručnjaci će govoriti o vojnim dijelovima groblja u Varaždinu i Rijeci. 

Domaćin konferencije je tvrtka Nasadi d.o.o., koja će, uz značajan logistički i stručni doprinos, predstaviti problematiku planiranja i izgradnje potpuno novog groblja, što je u posljednjih dvadesetak godina u Hrvatskoj rijedak slučaj. 

Sudjeluju:
Komunalne tvrtke: Gradska groblja Zagreb, KD Kozala Rijeka, Parkovi Varaždin, Ivkom Ivanec, Ukop Osijek, JKP Prostor Sombor, KJKP Pokop Sarajevo, KP "Čistoća i zelenilo" Zrenjanin…
Gradovi i općine: Rijeka, Zadar, Zagreb, Đakovačka Satnica, Čeminac, Sopje, Ivankovo, Pag,… 
Vodeće institucije: ASCE, Ministarstvo kulture, HAZU, Hrvatska gospodarska komora…

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, Grada Zadra i Zadarske županije te je jedinstvena prilika za razmjenu iskustava i mišljenja te predlaganje konkretnih mjera za poboljšanje stanja u sektoru, kroz prezentacije, ali i čak četiri panel diskusije. 

U sklopu konferencije, održat će se i popratni sadržaji u vidu studijske posjete grobljima u Belafuži i Petrčanama. Drugi dan programa (utorak, 20.11.) počet će s terenskom posjetom Gradskom groblju Zadar, koje je svjedok brojnih povijesnih razdoblja i utjecaja i posljednje počivalište mnogih poznatih Zadrana.


Reci što misliš!