Događaji

umjesto sutra, degustacija 8. prosinca

Udruga "Vinum": Odgođeno kušanje vina i jela na Adventu

Udruga

U subotu, 8. prosinca u 18:30 sati, na Trgu Petra Zoranića u Zadru održat će se kušanje i ocjenjivanje kuhanog vina i jela na adventskom sajmu u organizaciji Udruge „Vinum“ – Udruge ljubitelja vina iz Zadra. Događaj je odgođen s 1. na 8. prosinca zbog loše vremenske prognoze.

Nakon što su lanjske godine članovi udrugeVinum u sklopu Adventa u Zadru organizirali ocjenjivanje kuhanog vina na Adventskom sajmu i ove godine priredit će kušanje i ocjenjivanje kuhanog vina, ali uz dodatne kategorije koje će pridonijeti natjecateljskom duhu i kvaliteti - najbolje slano jela, najbolje kobasice i najbolje slastice. Također će se nagraditi i kućica s najboljom ponudom vina na Adventskom sajmu. Za gastronomski dio manifestacije zadužen je gastro tim na čelu s Renatom Kraljevom, poznatim zadarskim kuharom koji je nedavno objavio i autohtonu zadarsku kuharicu.

Gastro tim čine još i Mario Vuksan, poznati zadarski novinar i ocjenjivač na raznim eno-gastro manifestacijama te chef Marin Banović.

Kušanje vina vršit će stručni eno žiri udruge kojeg čine predsjednik udruge Filip Erceg (WSET 2), Manuela Plohl, idejna začetnica Udruge (polaznik WSET 3), Ivan Stiblik (Sommelier 3), Robert Plohl(WSET 2) i Matko Bačinić, vinski poznavatelj.

Nagrade za dobitnike u svih pet kategorija  osigurava Turistička zajednica grada Zadra.

Prošle godine sudjelovalo je 17 ugostitelja, a od kojih su nabolja tri prema stručnom mišljenju žirija biliredom kućice Hedonist Dining&HangOut, Mala kućica i naposljetku Pegula uz simboličnu nagradu za svakog od njih, butelju vrhunskog vina. Dodijeljeno je i posebno priznanje za inovativnost u pripremi kuhanog vina, koje je osvojila Mala kućica.


Reci što misliš!