Događaji

6. prosinca

Počeli Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe

Počeli Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe

Dani hrvatskoga pomorstva i unutarnje plovidbe počeli su danas u Zadru tradicionalnim polaganjem vijenaca za sve stradale i nestale pomorce. Građanima će svakako biti najzanimljivije pripetavanje brodskih kuhara, gdje će moći besplatno kušati pripremljene morske specijalitete.

Pomorska škola Zadar otvorit će svoja vrata i pokazati najnoviju opremu, dok će se studenti pomorskih fakulteta natjecati na temu „Kako vidim hrvatsko pomorstvo u idućem petogodišnjem razdoblju". 

Građanima će svakako biti najzanimljivije pripetavanje brodskih kuhara, gdje će moći besplatno kušati pripremljene morske specijalitete.

Program se nastavlja navečer Svečanom akademijom na kojoj će biti dodijeljena priznanja pojedincima i organizacijama koji su dali poseban doprinos razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe.

Sutra je pak Konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi, na kojoj će se govoriti o prijedlogu novoga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, nautici, konkurentnosti brodarstva i luka u pomorstvu i unutarnjoj plovidbi, a veliki naglasak bit će na digitalizaciji usluga u pomorstvu.


Reci što misliš!