Događaji

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata

Dan solidarnosti s pacijentima obilježit će se i u Zadru

Dan solidarnosti s pacijentima obilježit će se i u Zadru
Dino Stanin/PIXSELL

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata – ogranak Zadar obilježava 7. prosinca 2018., zajedno sa svim članicama IAPO (International Alliance of Patients' Organizations) Patients' Solidarity Day tj. Dan solidarnosti s pacijentima

Povodom Dana solidarnosti pacijenata 07. prosinca, zajedno s International Alliance of Patients' Organizations, koje je i naša udruga članica, u potpunosti smo posvećeni promicanju prava na sigurnost pacijenata kroz trogodišnju strategiju 2019.-2021., zajedno s WHO i njihovom programu Patient for Patients Safety kao 3. globalnom izazovu za sigurno liječenje i borbi protiv lažnih lijekova - poručuju iz Udruge.

Podsjećamo sve građane, udruge građana i institucije, da se prisjete pacijenata i članova njihovih obitelji u svojoj okolini, kao jedne od ranjivih skupina, kojoj je neophodna naša  briga, pažnja, suosjećanje i pomoć u svakodnevnom životu, te da svi zajedno kao društvo osvijestimo humanost i solidarnost za pacijente.  Odvojite malo svojeg vremena, a poučite i svoju djecu te podsjetite članove svojih obitelji, prijatelje i poznanike na blagotvoran učinak pomoći u svakodnevnom životu suosjećanja i brižne tople riječi na oboljele - stoji u njihovoj poruci.


Reci što misliš!