Događaji

adventske priče

"Burgers & more" ima neodoljive burgere i najbolje kuhano vino na Adventu

Bojan Bogdanić

Najbolje kuhano vino na Adventu u Zadru krije se u kućici Burgers & more! Tajni recept?

Ipak vam ne smijemo odati, morat ćete se uvjeriti sami!

Nakon što su lanjske godine članovi udrugeVinum u sklopu Adventa u Zadru organizirali ocjenjivanje kuhanog vina na Adventskom sajmu i ove godine priredili su kušanje i ocjenjivanje kuhanog vina, ali uz dodatne kategorije koje pridonose natjecateljskom duhu i kvaliteti - najbolje slano jelo, najbolja kobasica i najbolja slastica. Također su se nagradile i kućice s najboljom ponudom vina na Adventskom sajmu.

5f68e411b0184900a10d502cdb72a9a5.jpg?v=2Kućica Burgers & More nudi razna pića i napitke, pivo, vina, kuhano vino, čaj, rakije i gin.

Od hrane tu su razni burger: American burger, Italian burger, Truffle burger, Balkan burger, Kids burger, domaća dimljena kobasica, kranjska kobasica, ljuta kobasica, pomfrit, pomfrit sa sirom i sirom Grana Padano. 

Vizualno dojmljiv, privući će vas na prvi pogled, zavesti na prvi griz, a okusom navesti da mu se ponovo vratite. Ova priča inače nastaje u ugodnom ambijentu zadarskog Borika gdje se smjestio "Burgers & more", a od ove godine imamo ga i u sklopu adventskih kućica. 

4c493d8798fbdc2e94d5e9bdbfff3f5f.jpg?v=2Porcije su i više nego dovoljne, namirnice probrane i možemo reći - made in Zadar, a klasičan burger diže se na jednu novu razinu. 

Najpopularniji su American burger i Italian burger, a oni osvajaju dimljenom slaninom, umakom, jajetom (American) te mozzarelom, pršutom, rukolom (Italian), Balkanu imate kajmak, kupus i luk, a Truffle je nastao u suradnji s OPG-om Matak koji isporučuje tartufe s Velebita.

''Burgers & more'' nabavlja svježe meso i povrće od lokalnih proizvođača, a peciva su posebno rađena u Kroštuli i nevjerojatno su hrskava, a unutrašnjost vam se topi u ustima, zahvaljujući maslacu. Pomfrit je nevjerojatno zavodljiv, hrskav, preliven umakom i sirom. Nećete moći pojesti ''samo jedan, dva"!

 


Reci što misliš!