Događaji

utorak, 11. prosinca

Završna konferencija projektra "Blue Smart" u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru

Završna konferencija projektra
Marin Gospić

Prema nekim procjenama u Hrvatskoj je već sada u sektoru ribarstva zaposleno oko 25.000 ljudi. Kako je razvoj akvakulture jedna od strateških vodilja razvoja hrvatskog ribarstva procjenjuje se da će se u skoroj budućnosti povećati potreba za stručnim kadrom u plavom sektoru

11. prosinca 2018. u 11:00 u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održava se završna konferencija projekta „Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources – BLUE SMART“ čiji je glavni cilj stvaranje novih vještina i znanja u sektoru plavog gospodarstva te povećanje mogućnosti novih poslova sadašnjih i budućih zaposlenika ovog sektora u Zadarskoj županiji i šire.

Ukupne vrijednosti nešto manje od 3 milijuna kuna, ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo koji u svim svojim strateškim dokumentima naglašava potrebu za rastom i razvojem ribarstva i akvakulture na znanstvenim temeljima s naglaskom na održivost i zaštitu okoliša. 

Nositelj navedenog projekta je Sveučilište u Zadru (Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu), a projektni partneri su Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, Cromaris d.d. i WWF Adria. 

Prema nekim procjenama u Hrvatskoj je već sada u sektoru ribarstva zaposleno oko 25.000 ljudi. Kako je razvoj akvakulture jedna od strateških vodilja razvoja hrvatskog ribarstva procjenjuje se da će se u skoroj budućnosti povećati potreba za stručnim kadrom u plavom sektoru. Partneri na projektu su, vođeni potrebama u sektoru, u sklopu projekta pokrenuli novi sveučilišni diplomski studij „Održivo upravljanje vodenim ekosustavima“ te izradili inovativni on-line tečaj „Osnove dobre prakse u ribarstvu“.   


Reci što misliš!