Događaji

svečana dodjela nagrada

Ana Bajok i Stefan Vulić najbolji sportaši Sveučilišta u Zadru

Ana Bajok i Stefan Vulić najbolji sportaši Sveučilišta u Zadru

Na Sveučilištu u Zadru danas su dodijeljene godišnje nagrade Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru za akademsku godinu 2017/18.

Najboljom sportašicom proglašena je Ana Bajok, koja je na studentskom prvenstvu Hrvatske u plivanju u Vukovaru osvojila zlato na 100 m leđno i dvije bronce na 50m i 100m leptir, dok je najbolji sportaš Stefan Vulić, član futsal ekipe Sveučilišta u Zadru. 

Najbolja ženska ekipa je košarkaška selekcija, a muška momčad sveučilišni šahovski klub. Najperspektivnija mlada sportašica je Martina Žarković, studentska prvakinja Hrvatske u judu, a sportaš Antonio Goja, član muške stolnoteniske ekipe

Predstavljajući najbolje studente-sportaše rektorici prof. dr. sc. Dijani Vican, predsjednik Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru dr. sc.Tonći Jerak nabrojao je uspjehe postignute u prošloj i ovoj akademskoj godini.

"Iako nam je prve godine cilj bio samo uključiti što više studenata u rad Saveza, već u njoj ostvarili smo zapažene rezultate i na UniSportu, na kojem smo nastupili u 11 različitih sportova. Ove godine otišli smo korak dalje i prijavili se u 16 sportova. Do sada smo u ovoj akademskoj godini osvojili sedam medalja", istaknuo je dr. Jerak, zahvaljujući rektorici na potpori koju su sportaši do sada imali.

Rektorica Vican rekla je kako je ovaj sastanak možda i najljepši u njezinom mandatu, jer se radi o studentima koji su pored svojih redovnih aktivnosti uspjeli promovirati Sveučilište širom Hrvatske.

"Unatoč kratkom vremenu od osnivanja do danas, zahvaljujući kolegi Jeraku i dr. sc. Gordani Ivković, koji su vas motivirali i potaknuli da radite i uspijete u sportu, mi na svakom koraku ističemo svoj ponos što vas imamo. Trag kojeg ostavljate u povijesti ovog Sveučilištu ostat će i u godinama kada više ne budete njegovi studenti", poručila im je rektorica Vican.

U neformalnom druženju uz kolače i napitke studenti su iznijeli svoje prijedloge kako poboljšati sportske aktivnosti na sveučilištu, a rektorica je izrazila spremnost da im pomogne u osiguravanju adekvatnog prostora za treniranje, putovanjima na međunarodne turnire i svemu što im može zatrebati na njihovom putu.

Uz godišnje nagrade na svečanosti su dodijeljene i nagrade za izniman doprinos sveučilišnom sportu, koje su dobili Ina Marin, Katarina Delač i Toni Ercegović. Za razvoj sveučilišnog sporta nagrađeni su Eleonora Lovraković (stolni tenis), Toni Galov (futsal) i Marko Atelj (košarka), dok je posebna nagrada uručena ženskoj ekipi odbojkaškog kluba Sveučilišta u Zadru, za osvojeno 2. mjesto na Međunarodnom Božićnom studentskom turniru Dubrovnik 2017.

 


Reci što misliš!