Događaji

u 74. godini

Partija je dobri naš Dida Mraz - Slobodan Ante Ozretić

Partija je dobri naš Dida Mraz - Slobodan Ante Ozretić
Saša Čuka

U 74. godini života preminuo je Slobodan Ante Ozretić, poznati splitski Dida Mraz. Ovaj bivši pomorac, upravitelj stroja koji je obišao 106 država svijeta, od dana kada se iskrcao s broda postao je Dida Mraz.

Pod umjetničkim imenom "Santa super star number one" Ozretić je dugi niz godina neovisno o godišnjem dobu obučen u prepoznatljivom božićnom ruhu posjetio mnoge gradove diljem regije i Hrvatske, a dugo vremena boravio je i u Zadru.

Gdje god se pojavio postao bi atrakcija, kako za goste, tako i za domaće. Pozdravljao je prolaznike, savjetovao mlade i uvijek bio spreman djeci dokazati da je njegova sijeda brada prava.

“Biti Dida Mraz nije samo imati kapu i odijelo, moraš imati nešto i unutra, a ljudi to prepoznaju. Praktički živim od naših ljudi, daju mi pet kuna za fotografiranje i tako zaradim dnevnicu. Korektni su Slovenci, Rusi i Norvežani. Poznajem jezike, zemlje i kulture i trudim se razgovarati s ljudima i prenijeti dobro raspoloženje”, kazao je jednom Ozretić.

Sahranjen je u Kaštel Starom na mjesnom groblju sv. Nikole. Split i Dalmacija više neće biti isti bez svog Dide, čovjeka čija je životna misija bila unijeti dašak radosti i veselja u život svakog prolaznika, prenosi Splitski dnevnik.


Reci što misliš!