Događaji

ročište na Općinskom sudu u Zadru

Darko Kovačević Daruvarac pušten da se brani sa slobode

Darko Kovačević Daruvarac pušten da se brani sa slobode
Dino Stanin/PIXSELL

Darko Kovačević (31), poznat kao Daruvarac, optužen za brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke, svoje bivše djevojke, danas izlazi na slobodu. Naime, istekao mu šestomjesečni pritvor koji mu je prvotno određen.

Rasprava na sudu u Zadru zakazana za 8 sati nije održana jer se nisu pojavili niti branitelji obrane, ni oni po službenoj dužnosti ni izabrani. Sutkinja se ispričala žrtvama jer ne može proces brže okončati.

Održano ročište Darku Kovačeviću zbog premlaćivanja djevojke Održano ročište Darku Kovačeviću zbog premlaćivanja djevojke

Majka pretučene Zadranke se rasplakala te počela urlati ispred sudnice kad je čula odluku. Upitala je kako će joj djeca mirno spavati. Kćer je u jednom trenutku upala u sudnicu pa su ih sve izveli. 

Majka i kćer su nedugo nakon toga otišle. Zastupnik optužbe MIlan Petričić potvrdio nam je da je žrtva u strahu. "Nikakve mjere opreza neće pomoći. Očekuju policijsku zaštitu, a žrtvu se konstantno traumatizira pozivanjem na sud. Što se tiče puštanja Daruvarca na slobodu, to je sve po zakonu i sud nije mogao drugačije", izjavio je za RTL.

Zastupnik optužbe zatražio je mjere opreza zabrane prilaska oštećenoj i njenoj obitelji, napuštanja prebivališta, oduzimanje dokumenta...

Sljedeća rasprava zakazana je za 9. siječanj 2019. godine, a Darko Kovačević zvani Daruvarac čekat će nastavak suđenja na slobodi. Nije mu određena niti zabrana prilaska žrtvi koju je pretukao skoro do smrti.  

Podsjetimo, istječe mu šestomjesečni pritvor koji mu je određen na prvom suđenju. Prema zakonu, on bi trebao izići iz pritvora i novo suđenje čekati na slobodi. Suđenje je započeto, odnosno sudac ga je htio započeti, četiri mjeseca nakon što se dogodio nakon što je Daruvarac pretukao svoju djevojku. No, na početku tog suđenja, odvjetnik obrane je zatražio izuzeće suca pa se onda moralo ići na Vrhovni sud. 

Vrhovni sud predmet je vratio tom sucu koji je rekao da odvjetnik obrane pokušava zavlačiti cijelo vrijeme kako bi se zapravo dogodilo da Darko Kovačević iziđe na slobodu po isteku tog šestomjesečnog pritvora, dakle 14. prosinca.

No, tada se sudac razbolio i zbog zdravstvenih razloga otišao je na bolovanje, slučaj je dodijeljen novom sucu, odnosno sutkinji. Njoj je trebalo nekih tjedan dana da se uputi u slučaj, ona je zakazala dva ročišta, no morala je otkazati i starom odvjetniku po službenoj dužnosti, kojeg je sudac ranije odredio kako bi zapravo, uvjetno rečeno, kontrolirao rad ovog odvjetnika koji je izabran.


Reci što misliš!