Događaji

upaljena treća svijeća

Odlična atmosfera na virskom adventu uz koncert grupe Dalmatino

Odlična atmosfera na virskom adventu uz koncert grupe Dalmatino

Treći adventski tjedan s koncertom grupe Dalmatino i paljenjem treće adventske svijeće na Viru bio je u znaku iznimne hladnoće, no unatoč buri i temperaturi blizu nule, skupilo se dovoljno Virana, virskih vikendaša i prijatelja otoka da subotnja večer bude topla i raspjevana.

Vrući čaj, kuhano vino, rum punč, kao i slastice iz adventskih kućica i štandova, pripomogli su dobroj atmosferi, pa su se i članovi Dalmatina dobro zabavili.

"Kada smo prošli put svirali na Viru za Uskrs bilo je mnogo toplije nego sada" , kazao je frontmen Ivo Jagnjić prekriven kapuljačom, no do kraja koncerta pošteno se zagrijao uz raspjevanu i povremeno rasplesanu publiku. U standardnom terminu radilo je i zimsko klizalište, pa su se nešto mlađi Virani uspjeli zabaviti i na koji korak od svečano ukrašenog adventskog trga.

3ce40e93da7c7070ac76c201482ea979.jpg?v=2

U nastavku programa nagrađivanog Adventa na Viru nastupit će Giuliano i splitski Diktatori (22. prosinca), dok će za Božić 25. prosinca na adventskoj pozornici, već treći put uzastopno, nastupiti Dražen Zečić sa svojim Banana bendom. Najmlađi Virani najviše će se obradovati Djedu Mrazu i njegovim poklonima (20. prosinca), dok će se 26. prosinca uz nastup splitske grupe Tip Top organizirati tradicionalna Božićna biciklijada Zadar – Vir, koja ove godine slavi značajan jubilej, 25. izdanje.

Tim povodom na nagradnoj tomboli dijelit će se umjesto jedne čak dvije bicikle, Mountain Bike i City Bike, a svi sudionici dobit će  kape Djeda Mraza. Sva adventska događanja na Viru organizira destinacijska kompanija Vir turizam uz sponzorstvo Općine Vir.  

 


Reci što misliš!