Događaji

tko je vlasnik utrke?

Problemi oko organizacije "Tour of Croatia 2019" - cijeli slučaj je na sudu

Problemi oko organizacije
Dino Stanin/PIXSELL

Biciklistička utrka Tour of Croatia za 2019. godinu nema nikakve veze s Tour of Croatia koju je moja tvrtka Top Sport Events d.o.o., u kojoj sam otpočetka jedini vlasnik, pokrenula i organizirala 2015., 2016., 2017. i 2018. godine, stoji u priopćenju koju je potpisao nekadašnji direktor utrke Vladimir Miholjević.

Novi direktor utrke Ivan Črnjarić u utorak je objavio da će se peto izdanje Tour of Croatia održati od 23. do 28. travnja 2019. godine, najavio je šest etapa te da će utrka završiti u nekom od gradova na jugu Hrvatske. Nekadašnji suradnici Miholjević i Črnjarić razišli su se, a ime utrke je kao intelektualno vlasništvo zaštitio Črnjarić. 

"Osim 13 slova koja su sadržana u imenu Tour of Croatia, nova utrka nema nikakve veze s dosadašnjim izdanjima Tour of Croatia. Istina je da ime utrke nije bilo registrirano pri Zavodu za intelektualno vlasništvo, što je nažalost iskoristio bivši suradnik Ivan Črnjarić i u svibnju ove godine zaštitio ime Tour of Croatia kao svoje privatno vlasništvo. Nažalost, to je moj naivni propust jer sam od samog početka smatrao da ova utrka treba pridonositi svima, a Tour of Croatia je u prve četiri godine svog održavanja pod mojom organizacijom dobio brojne nagrade, proglašen je sportskim događajem godine i najljepšom razglednicom Hrvatske u svijetu."

"Tvrdnja novog organizatora da se radi o petom izdanju utrke je obmana i laž, jer je on i novi organizator tvrtka Thorax d.o.o. prijavio utrku kao prvo izdanje, što jedino i može s obzirom da sav sadržaj i rezultati dosadašnja četiri izdanja nepobitno pripadaju tvrtki Top Sport Events. Dapače, novi organizator nikada nije organizirao niti jednu biciklističku utrku, a tvrtka Thorax d.o.o., koja se pojavljuje kao novi organizator, prema službenim podacima u Sudskom registru je registrirana za produkciju i modni dizajn, a uz to nalazi se u predstečajnoj nagodbi, a obveze Republici Hrvatskoj i javnim ustanovama otplaćuje kroz 48 rata", stoji, između ostaloga, u Miholjevićevu priopćenju.

Miholjević navodi da je cijeli "slučaj Tour of Croatia" na sudu. 


Reci što misliš!