Događaji

dorh sve odradio prema pravilima

Državni odvjetnik Jelenić tvrdi da su ozbiljno pristupili slučaju Daruvarac: Tražimo 5,5 godina zatvora!

Državni odvjetnik Jelenić tvrdi da su ozbiljno pristupili slučaju Daruvarac: Tražimo 5,5 godina zatvora!
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić komentirao je slučaj puštanja na slobodu Darka Kovačevića zvanog Daruvarac iz Zadra koji se šest mjeseci nalazio u pritvoru jer je brutalno istukao 18-godišnju djevojku.

Jelenić tvrdi da je Državno odvjetništvo sve odradilo prema pravilima, a koliko su ozbiljno pristupili slučaju govori i činjenica da su za Kovačevića tražili zatvor od pet i pol godina. 

"Da je drugačija kvalifikacija, onda po zakonu istražni zatvor može duže trajati. Trajanje istražnog zatvora ne može biti ključno za odluku", rekao je Jelenić.

Na pitanje o kvalifikaciji kaznenog djela kao teškog ozljeđivanja, a ne pokušaja ubojstva, rekao je kako je prema informacijama kojima raspolaže ODORH pravilno postupio. 

"Kvalifikacije se u svim predmetima donose na temelju činjenica koje u trenutku donošenja odluke državni odvjetnik ima pred sobom. Prema informacijama koje imam odluka je pravilna. Podsjećam da je ODORH u roku od mjesec i pol podiglo optužnicu i da je sve okolnosti kolega zamjenik ocijenio toliko otegotnim da je predložio kaznu od pet i pol godina", kazao je Jelenić. 

Odgovorio je i da komentare javnosti koja je ogorčena zbog puštanja na slobodu čovjeka koji je batinama gotovo usmrtio djevojku ne doživljava kao pritisak. 

"Ne vjerujem da komentari mogu izazvati pritisak na bilo koga u DORH-u. Ti komentari polaze od nepotpunog poznavanja stanja u samom predmetu", kaže Jelenić.

Na pitanje jesu li promatrači u kafiću koji nisu reagirali na premlaćivanje djevojke sudionici u kaznenom djelu, odgovorio je da nema dovoljno informacija.


Reci što misliš!