Događaji

slučaj daruvarac

ODO Zadar istražuje i druge osobe koje su bile u kafiću dok je Daruvarac masakrirao djevojku

ODO Zadar istražuje i druge osobe koje su bile u kafiću dok je Daruvarac masakrirao djevojku
Hrvoje Jelavić/Facebook

Slučaj puštanja Darka Kovačevića Daruvarca na slobodu, po svemu sudeći, donijet će promjene u hrvatsko pravosuđe. Nakon izlaska iz pritvora okrivljenika koji je pretukao 18-godišnjakinju, ministar Dražen Bošnjaković došao je u Zadar i ustvrdio: Kovačević nije smio biti pušten.

Na pitanje je li se puštanje iz pritvora Darka Kovačevića moglo izbjeći, te što je s ostalim očevicima u kafiću, koji su promatrali događaj, a nisu djevojci pristigli u pomoć, iz ODO-a Zadar odgovaraju:

"U vezi Vašeg upita izvještavamo Vas da je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru pravilno i zakonito kvalificiralo kazneno djelo koje se stavlja u optužnici na teret okrivljeniku u predmetu kojeg navodite u upitu. U odnosu na druge osobe koje su se nalazile u kafiću izvještavamo da Općinsko državno odvjetništvo u Zadru provodi izvide", kazali su iz Općinskog državnog odvjetništva u Zadru za RTL.

Podsjećamo, Darko Kovačević zvan 'Daruvarac' prije nekoliko je dana pušten da se brani sa slobode u slučaju brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zdranke. 

Daruvarac se na sudu prvi put pojavio prije mjesec dana, no sudac je odgodio proces na zahtjev obrane koja je tvrdila kako suđenje neće biti objektivno i nepristrano zbog 'medijskog linča' spram optuženika. 

U optužnici stoji da je 28. svibnja donio bombu u kafić i rekao svojoj (povremenoj) djevojci da će 20 godina bit u zatvoru, ali kad iziđe da će ubiti i nju i njezinu obitelj. 

Sutradan je Daruvarac ponovno došao u kafić, odveo djevojku u WC, optužio je da ga vara i zatim je počeo tući. U WC je tada ušao jedan od njegovih prijatelja i rekao mu 'Nemoj je tako jako tući, ubit ćeš je!', na što je Daruvarac odvratio 'To i želim!'

Nastavio je udarati i u kafiću pred ostalim gostima, oborio je na pod i tukao rukama i nogama po glavi i cijelom tijelu čime je ona zadobila frakturu nosa i duge teške ozljede. 

U uvodnom govoru tužiteljstvo je navelo da ce iskazima oštećene i očevidaca te medicinskom dokumentacijom o ozlijedama dokazati djelo.


Reci što misliš!