Događaji

visoko 11. mjesto

New York Times uvrstio Zadar među top destinacije 2019.

New York Times uvrstio Zadar među top destinacije 2019.
Boris Kačan

New York Times nedavno je objavio popis top 52 destinacije koje valja posjetiti u 2019. godini. Među brojnim svjetski poznatim gradovima našao se i Zadar, i to na visokom 11. mjestu, čime se našao ispred vječno razvikanog Las Vegasa!

Osim dobro nam poznatih razloga za posjet: prirodnih ljepota, bogate kulturno-povijesne baštine, te atrakcija poput Morskih orgulja i Pozdrava Suncu, New York Times ističe još jedan, ali vrijedan - Zadar kao rodni grad Luke Modrića doslovno je magnet za brojne ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu. 

"Nogometni navijači pretraživali su njegovo ime i saznali da gospodin Modrić dolazi iz Zadra, lijepog i kompaktnog grada na dalmatinskoj obali. Zadar se često preskoči kada turisti u Hrvatskoj iz Istre na sjeveru putuju do Splita i Hvara, a zatim do Dubrovnika. No to će se promijeniti, osobito kada Ryanair redovnim letovima pridoda one iz Praga, Hamburga, Kölna i Nürnberga, počevši od ovog proljeća.

Osim zadarske srednjovjekovne jezgre, moraju se vidjeti i gradska šetnica uz more te glazbene Morske orgulje, koje je izradio arhitekt Nikola Bašić. Čarobni zalasci sunca inspirirali su i Alfreda Hitchcocka koji je posjetio grad 1964. te zaključio kako je u Zadru vidio najljepši zalazak sunca na svijetu. Grad je ujedno i prolaz za otoke bez granica, osobito za Dugi otok s netaknutim plažama i konobama u kojima se poslužuju plodovi mora. Ukoliko tražite savršeno čisto more pođite na otok Pašman", piše Farley objašnjavajući razloge zbog kojih treba vidjeti i doživjeti Zadar uz napomenu kako su posebna atrakcija arhipelaga konobe s ponudom riblje hrane i iznimno čisto more.

Zanimljivo je naglasiti kako je Zadar iza sebe ostavio čak i mega popularni Las Vegas, koji se našao na 13. mjestu, ali i brojne druge gradove: Tunis, New York, Lyon...

Svakako je za nadati se kako će nakon ovakve reklame grad bilježiti porast broja noćenja, ne samo u ljetnim mjesecima, nego tijekom čitave godine. 

 


Reci što misliš!