Događaji

stanje u prometu, izvješće hak-a

Jaka bura i dalje stvara poteškoće u prometu

Jaka bura i dalje stvara poteškoće u prometu
Hrvoje Jelavić/ PIXSELL

Zbog jake bure za sav je promet zatvorena državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene I Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica, Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Karlobaga (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg otežava vožnju mjestimice i povremeno u Lici. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Lici i Dalmaciji:

    DC23 Žuta Lokva-Senj,
    DC42 u mjestu Poljanak;
    DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo;
    ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić;
    ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje;
    županijske ceste na području Metkovića;
    sve lokalne i županijske ceste na području Korenice.

Državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno zbog snježne vijavice zatvorena je za sav promet.


Reci što misliš!