Događaji

proceduralno pitanje

Daruvarac bi za mjesec dana mogao ponovo biti na slobodi

Daruvarac bi za mjesec dana mogao ponovo biti na slobodi
Dino Stanin/PIXSELL

Darko Kovačević Daruvarac (31) osuđen je u četvrtak na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno na pet godina bezuvjetnog zatvora.

Proglašen je krivim jer je pretukao i teško ozlijedio 18-godišnju djevojku. Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda bivšoj djevojci dobio je 4,6 godina, a za prijetnje 10 mjeseci. 

Podsjetimo, Daruvarac je prošlog ljeta krvnički pretukao 18-godišnju djevojku, u zadarskom kafiću Chill out, a sve su snimile i nadzorne kamere. Šest mjeseci bio je u pritvoru, a nakon što je pušten, javnost se digla na noge jer sud nije donio presudu već je nasilnika pustio na slobodu. 

Usprkos maksimalnoj izrečenoj kazni Kovačević će se za mjesec dana najvjerojatnije naći na slobodi. Naime, premda mu je zbog izrečene petogodišnje kazne određen pritvor do pravomoćnosti presude, u stvarnosti Kovačević u pritvoru, bez pravomoćne presude, može boraviti još najduže mjesec dana, a razlog je u tome što je tijekom istrage i suđenja Kovačević već boravio u pritvoru maksimalnih 6 mjeseci, piše Jutarnji list.

U tih mjesec dana prvostupanjski sud bi trebao napisati čitavu presudu, zatim na nju odvjetnik i Kovačević imaju rok žalbe od 15 dana. Nakon toga stranke imaju pravo odgovora na žalbu, a nakon čega bi se elektronskom dodjelom trebao odrediti sud na području RH na kojem će se odlučivati o žalbama.


Reci što misliš!